Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Postat de cristeena20 in Peste
26 Mar 2016 | 3219 vizualizari
Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti

Reteta mea preferata cu acest fel de peste. 

Ingrediente

  • 2 bucati groase de peste cod bacalhau sarat
  • 1 kg cartofi pentru copt
  • 2 ardei grasi
  • 1 cana ulei de malsine virgin
  • 4 catei mari de usturoi
  • 2 pumni de sare grunjoasa

Mod de preparare

Alegem doua bucati groase de cod bacalhau (codul care a fost sarat si uscat, apoi inmuiat in apa rece pentru 2-3 zile, schimband mereu apa). Eu am avut gata inmuiate in apa si congelate, deci le-am decongelat si le-am uscat cu un servetel. Le stropim cu ulei de masline si le ungem cu putin mujdei de usturoi.

Incingem gratarul.

Intre timp spalam cartofii si ii stergem bine cu un prosop, sa fie uscati. Ii punem intr-un vas la cuptor cu 2 pumni de sare groasa. Se coc bine, intorcandu-i din cand in cand.

Cand cartofii sunt aproape copti ne ocupam de gratar: punem ardeii sa se coaca, ii scoatem si ii curatam de coaja si ii taiem fasii. Punem apoi bucatile de peste la gratar, intorcandu-le din cand in cand. E important sa fie bine patruns.

Intr-un vas punem cartofii scuturati de sare si putin zdrobiti; aduagam codul desfacut in solzi mai mari. Punem ardeii fasii. Intr-o tigaie punem uleiul de malsine la incalzit cu usturoiul pisat. Dar nu prajim sa nu se arda usturoiul, doar incalzim. Turnam peste cartofii si codul din vas, amestecam cu mare grija si servim apoi cu vin rosu. Acest peste e unul din putinele tipuri care se servesc cu vin rosu deoarece e puternic la gust. Si nu uitati, nu e nevoie de sare pentru ca pestele e destul de sarat si cartofii au fost copti cu sare.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod bacalhau cu cartofi si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciuperci umplute cu hering si legume

Postat de rocsi_1612

Ciuperci umplute cu hering si legume

Spalam ciupercile, le scoatem cozile si le punem pe un platou cu gura in jos pentru a se scurge de apa. Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete. Rosiile...

Citeste continuarea

Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Postat de simona72

Peste prajit in crusta de aluat cu bere

Pestele daca este congelat, se lasa la dezghetat de seara pana dimineata in frigider. Se clateste cu apa rece, se tamponeaza cu servetele de bucatarie. Se taie bucatile de peste de grosimea unui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2016, 17:35
Ce bunătate ai făcuuuuut!
la 26.03.2016, 17:38
arata super gustos!
la 26.03.2016, 18:19
la 26.03.2016, 18:45
la 26.03.2016, 19:52

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking