Colac cu ciocolata

Postat de sufletista in Dulciuri
28 Oct 2012 | 4597 vizualizari
Colac cu ciocolata

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 150 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura otet
  • 50 g unt
  • 100 g kefir
  • esenta de portocale
  • 2 galbenusuri
  • 100 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Faina o amestecam cu sarea,facem o gaura in mijloc,adaugam praful de copt dizolvat in otet,adaugam galbenusurile amestecate cu zaharul,esenta de portocale si incepem sa framantam adaugand treptat kefirul.

Framantam o coca pe care o invelim in folie alimentara si dam la frigider 30 min

Ciocolata o dam prin razatoare.

Untul moale il amestecam cu 1 lingura faina.

Intindem coca intr-o foaie si o ungem cu untul,deasupra adaugam ciocolata si rulam,

Unim capetele formand un colac,cu un cutit trecut prin faina taiem felii de cca 2-3 cm,(dar nu de tot)feliile le invartim(va iesi ca o floare).

Ungem cu 1 ou batut cu o lingura de ulei si dam la cuptorul incalzit la foc mediu  pana se rumenste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste

Postat de divainbucatarie

Colac impletit cu nuca, ciocolata si stafide - pentru Paste

Pentru inceput pregatim maiaua, asa cum am facut la toti cozonacii: intr-o cana punem drojdia, adaugam 1 lingura de zahar si una de faina, acoperim cu lapte, amestecam putin cu o lingurita, apoi...

Citeste continuarea

Desert cuib cu oua

Postat de ianculubita

Desert cuib cu oua

Se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar si putin lapte caldut, se face o gaura in mijlocul fainii cernute din castron, se amesteca acolo cu putina faina, apoi se acopera cu un prosop si se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2012, 20:19
foarte bun!
la 28.10.2012, 20:20
delicios
la 28.10.2012, 20:20
la 28.10.2012, 20:21
Foarte bun.Sper sa mai gasesc o feliuta
la 28.10.2012, 20:22
rocsi desigur

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking