Ingrediente
- Pentru aluat:
- făină albă de grâu 350 g.
- brânzică cu smântână Ceva fin de la Delaco 150 g,
- ulei de arahide 10 ml,
- zahăr tos 2 linguri,
- sare iodată 1 linguriță,
- drojdie uscată 2 lingurițe,
- lapte călduț 200 ml,
- ou 1 bucată,
- Pentru umplutură:
- praline de ciocolată albă și neagră cca. 200 g
Mod de preparare
În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.
Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată ciocolată . Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o formă de guguluf suprapuse. Se pune colacul obținut, la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.
Se poate servi cald sau reci. Spor la treabă și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu praline de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|