Colac cu praline de ciocolată

Postat de panacris in Dulciuri
15 Oct 2013 | 3146 vizualizari
Colac cu praline de ciocolată

Băieții au deschis o cutie cu bomboane de ciocolată, care nu prea le-a fost pe plac, am tot dat-o de colo, colo până a ajuns în frigider, unde intrase în moarte clinică, așa că m-am hotărât să o resuscitez și să-i mai dau o șansă de a-și duce datoria până la capăt, aceea de a fi consumată =)) Hai că v-am aburit destul :D! Să trecem la treabă ;) P.S. Gaby_d, aluatul tău dospit cu brânză de vaci, a devenit vedetă în bucătăria mea :-* >:D

Ingrediente

    • Pentru aluat:
    • făină albă de grâu 350 g.
    • brânzică cu smântână Ceva fin de la Delaco 150 g,
    • ulei de arahide 10 ml,
    • zahăr tos 2 linguri,
    • sare iodată 1 linguriță,
    • drojdie uscată 2 lingurițe,
    • lapte călduț 200 ml,
    • ou 1 bucată,
    • Pentru umplutură:
    • praline de ciocolată albă și neagră cca. 200 g

Mod de preparare

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.

Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată ciocolată . Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o formă de guguluf suprapuse. Se pune colacul obținut, la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.  

Se poate servi cald sau reci. Spor la treabă și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu praline de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

Postat de RODIMUR

Sfintisori moldovenesti impletiti, de post

Se pune făina cernută într-un vas pentru frământat aluat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia sfărâmițată, zahărul tos și...

Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca

Postat de gicuta69

Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca

 Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca Rupem biscuitii bucatele iar rahatul il taiem cubulete. Punem intr-un vas pe foc laptele,rahatul si ciocolata si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2013, 18:11
Ce idee faina!
la 15.10.2013, 18:11
Wow, ce bine arata si ce bun trebuie sa fie!
la 15.10.2013, 18:12
Eu vreau restul! Tie iti las o felie!
la 15.10.2013, 18:13
foarte faina ideea
la 15.10.2013, 18:15
Fetelor, chiar a fost bun Dya, data viitoare

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking