Colac cu praline de ciocolată

Postat de panacris in Dulciuri
15 Oct 2013 | 3130 vizualizari
Colac cu praline de ciocolată

Băieții au deschis o cutie cu bomboane de ciocolată, care nu prea le-a fost pe plac, am tot dat-o de colo, colo până a ajuns în frigider, unde intrase în moarte clinică, așa că m-am hotărât să o resuscitez și să-i mai dau o șansă de a-și duce datoria până la capăt, aceea de a fi consumată =)) Hai că v-am aburit destul :D! Să trecem la treabă ;) P.S. Gaby_d, aluatul tău dospit cu brânză de vaci, a devenit vedetă în bucătăria mea :-* >:D

Ingrediente

    • Pentru aluat:
    • făină albă de grâu 350 g.
    • brânzică cu smântână Ceva fin de la Delaco 150 g,
    • ulei de arahide 10 ml,
    • zahăr tos 2 linguri,
    • sare iodată 1 linguriță,
    • drojdie uscată 2 lingurițe,
    • lapte călduț 200 ml,
    • ou 1 bucată,
    • Pentru umplutură:
    • praline de ciocolată albă și neagră cca. 200 g

Mod de preparare

În recipientul mașinii de pâine se pune laptele, făina cernută, brânzica cu smântână, oul bătut, sarea, zahărul, uleiul și drojdia (Atentie! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.

Aluatul se întinde în formă circulară, se porționează, apoi pe fiecare felie se adaugă câte o bucată ciocolată . Se rulează de la ”cap spre coadă”, se așează cornulețele într-o formă de guguluf suprapuse. Se pune colacul obținut, la copt la foc mediu, cca. 30 de minute.  

Se poate servi cald sau reci. Spor la treabă și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu praline de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert mere in foietaj cu sos de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert mere in foietaj cu sos de vanilie

Presaram faina de masa de lucru, punem foietajul rece de la frigider si il mai intindem putin cu sucitorul. Taiem patru patrate egale. Merele spalate, le curatam de coaja, le scoatem cotorul...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce si lime

Postat de RuxyRux

Prajitura cu branza dulce si lime

Untul se topeste intr-un vas pe foc mic,  se trage de pe aragaz, se adauga in el uleiul de cocos solidificat si se amesteca pana se topeste si acesta. Ouale se mixeaza cu mierea 2 sau 3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2013, 18:11
Ce idee faina!
la 15.10.2013, 18:11
Wow, ce bine arata si ce bun trebuie sa fie!
la 15.10.2013, 18:12
Eu vreau restul! Tie iti las o felie!
la 15.10.2013, 18:13
foarte faina ideea
la 15.10.2013, 18:15
Fetelor, chiar a fost bun Dya, data viitoare

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking