Colac decorativ cu seminte

Postat de RuxyRux in Piine
17 Noi 2012 | 7400 vizualizari

Va imaginati cum miroase in casa cand scoti o asemenea paine din cuptor? Si cat place ochiului cand o asezi pe masa? Azima cereasca...iubesc painea noastra cea de toate zilele...

Inapoi la reteta

Comentarii (87)

la 19.11.2012, 10:32
Bliss,probabil o sa-ti raspunda Ruxy,ea e maestra in ce priveste aluaturile dospite.
Parearea mea este ca,deoarece a folosit drojdie uscata,zaharul brun l-a folosit doar pentru un plus de savoare a painii.
De regula la aluaturile dospite,daca se foloseste drojdie proaspata,aceasta se amesteca cu putin zahar pana se alifiaza,apoi se pune lapte caldut si putina faina ca sa dospeasca.Cel putin asa procedez eu.
Mi se pare ca e necesar ca si putina sare la aluaturile dulci.
la 19.11.2012, 10:55
Bliss, multumesc de vizita, zaharul ajuta drojdia sa fermenteze...si face ca aluatul sa creasca bine si usor, daca nu vrei sa il pui, incearca si fara, merge si asa!
la 19.11.2012, 10:56
Te pup Diuta, multumesc pentru explicatii, zi faina sa ai!
la 19.11.2012, 10:58
Drojdia uscata nu necesita amestecare cu lapte si faina si apoi timp de repaus, se pune direct
la 19.11.2012, 10:59
Desigur ca daca se doreste o paine mai dulceaga se adauga mai mult zahar
la 19.11.2012, 11:03
Ee, daca stiam asta de la inceput...
Acum incerc sa fac maiaua cu drojdie proaspata, nu ca mi-ar iesi ceva )))))))) am mai pus putin zahar, sa vedem..
Sunt la a doua proba si prima a iesti gustoasa si comestibila, dar nu iese ce vreau eu ))))) Mi-a iesit coaja prea tare si nu prea a fost crescuta, avea un miros de "coca" si care a disparut dupa ceva timp, dar totusi se vedea ca nu e ce trebuie )))))

Multumesc oricum de explicatiile sosite oarecum la timp ))))
la 19.11.2012, 11:18
Pupici si de la mine Ruxy Stiu ca tu te pricepi mult mai bine decat mine la aluaturi,eu inca exersez)sun la grupa pregatitoare
Mama de exemplu nu a pus zahar la paine si a iesit foarte frumoasa si crescuta,dar noi nu prea folosim drojdie uscata.
Zi frumoasa si cu spor sa ai Ruxy
la 19.11.2012, 11:19
Bliss,nici mie nu-mi ies intotdeauna,dar insist)) poate poate.
Prefer s-o las pe mama la aluaturi,ca se pricepe mai bine
Zi frumoasa si cu reusite
la 19.11.2012, 11:29
Bliss cu reteta mea nu ti-a iesit? Ca tare rau mi-ar parea daca vrei sa creasca bine trebuie sa tii cont de cateva lucruri: 1. Drojdia sa fie in termen, cu cea la plic de regula nu sunt probleme, cu cea proaspata situatia e mai delicata, fa intai un test, strange o bucatica intre degete, daca e sfaramicioasa, e foarte buna, daca ramane mai cleioasa atunci poate fi compromisa
2. Gusta drojdia proaspata, gustul trebuie sa nu fie unul acru si nici amar.
3. Apa nu trebuie niciodata pusa fierbinte peste drojdie caci aluatul nu va mai creste, apa trebuie sa fie calduta( usor placuta la mana).
4. Vasul trebuie tinut la cald, ferit de curent si pentru asta acoperim vasul cu un servet. Eu il tin langa ochiul aprins al aragazului.
5. Dupa ce ai terminat de facut aluatul, cresteaza-l adanc in forma de cruce.
6. faina sa nu fie rece din frigider si ideal este sa fie cernuta.
Eu zic ca daca respecti aceste sfaturi painica va creste frumos!
la 19.11.2012, 11:35
Nu, nu reteta ta, pt mine e prea complicata deocamdata, nu e pt incepatori ))))
la 19.11.2012, 11:35
Dia, ma lauzi tu, esti o scumpa...mai am si eu inca multe de invatat! Pupici frumoaso!
la 19.11.2012, 11:37
Uite Bliss...o reteta simpla care nu da gres...

http://www.bucataras.ro/retete/paine-mediteraneana-cu-ulei-de-masline-13229.html
la 19.11.2012, 11:44
Multumesc mult Mihaela!
la 19.11.2012, 11:45
panaCrisul meu drag...te imbratisez si-ti multumesc!
la 19.11.2012, 11:45
Te pup Lau, multumesc!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking