Colac decorativ cu seminte

Postat de RuxyRux in Piine
17 Noi 2012 | 7152 vizualizari
Colac decorativ cu seminte

Va imaginati cum miroase in casa cand scoti o asemenea paine din cuptor? Si cat place ochiului cand o asezi pe masa? Azima cereasca...iubesc painea noastra cea de toate zilele...

Ingrediente

  • 700 gr faina( total)
  • 320 gr amidon alimentar
  • 6 linguri ulei de palmier
  • aproximativ 600 ml apa calduta
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 1 lingura zahar( brun)
  • 2 lingurite sare de mare
  • seminte: de susan, de in, de floarea soarelui, de dovleac
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • 3 linguri lapte caldut

Mod de preparare

Este o paine cu mult miez si o coaja usor crocanta delicioasa cu seminte, daca o faceti de post ungeti painea numai cu ulei si presarati apoi semintele deasupra.

La inceput vom folosi numai 630 de grame de faina din toata cantitatea.

Cernem si faina si amidonul direct in vasul unde o vom framanta. Avem nevoie de caldura in bucatarie. Adaugam restul ingredientelor iar la urma apa calduta cate putin. Incepem sa framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si rezulta un aluat care inca se lipeste de maini. Adaugam inca 50 de grame de faina si incepem framantatul care va dura in jur de zece minute. Vom bate aluatul de cateva ori de masa( in jur de 3 minute din totalul de zece alocat framantatului). Aluatul este unul deosebit veti avea senzatia ca va creste ca prin farmec in maini. Cu un cutit trecut prin faina crestam coca pana jos in forma de cruce.

Vom lasa sa creasca in jur de o ora, o ora si jumatate la loc cald acoperind vasul cu un servet.

Eu las sa creasca langa aragaz cu flacara aprinsa.

Cand a crescut suficient, pare ca e mai mult decat dublu volumul, presaram faina din restul de 20 de grame pe masa sau pe suprafata de intins si vom impaturi coca de trei ori.

Se fac trei snururi care sa ajunga sa inconjoare forma rotunda unde vom coace colacul de paine.

Le vom impleti si le vom aseza in forma tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa la crescut in jur de 20 de minute, se unge colacul cu galbenusurile amestecate cu laptele caldut si se presara semintele.

Am copt colacul pentru aproximativ 40 de minute, verificati baza painii sa fie rumena, asa veti fi siguri ca este copt.

Asteptarea e mai grea, caci mirosul este mai mult decat imbietor si va trebui sa aveti rabdare ca painea sa se raceasca complet pe un gratar inainte sa o taiati....dar eu va spun ca merita, ca tare-i minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac decorativ cu seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (87)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle impletite

Postat de RODIMUR

Chifle impletite

Făina cernută se pune în vasul de frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Sarea se presară pe...

Citeste continuarea

Paine cu fibre

Postat de katty

Paine cu fibre

Cernem intr-un castron mare faina de grau si de secara, adaugam taratele, zaharul, punem sarea intr-o margine, iar in mijloc facem o adancitura in care punem maiaua. Turnam cate putina apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2012, 23:02
foarte frumos!
la 17.11.2012, 23:04
Mmmm...imi imaginez cat de bine miroase si ce gust buuuunn
la 17.11.2012, 23:05
Mmmmm ... ce mireasma!
la 17.11.2012, 23:08
Inisor multumesc scumpo!
la 17.11.2012, 23:08
Eu vreau o bucatica din coaja aia

Vezi toate comentariile (87)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking