Colac cu cascaval si cartofi

Postat de nadina73 in Piine
5 Ian 2011 | 6717 vizualizari
Colac cu cascaval si cartofi

foarte moale si pufos

Ingrediente

  • 1,3 kg faina alba
  • 60 g drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 400 ml lapte
  • 1 cana piure de cartofi (cana de 400)
  • 200 g cascaval ras
  • 100 ulei de masline
  • 2 oua

Mod de preparare

Se incalzeste putin laptele ,se dizolva drojdia .

Se pregateste piureu de cartofi: se curata 3-4 cartofi, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se scurg de apa, se zdrobesc si se amesteca cu lapte, putina sare, 2 linguri de unt si cascavalul ras. Acest piure de cartofi  se pune in masina de paine cu celelalte ingrediente.

Se pun in masina de paine faina, laptele, drojdia dizolvata, zaharul, ouale, sarea, uleiul (de masline e mult mai bun) si pireul de cartofi. Se lasa la programul de framantat +dospit.

Dupa ce aluatul a dopit se scoate si se imparte in 3 parti egale (cat de cat). Se impleteste in 3, se pune colacul obtinut intr-o tava (de preferat intr-o tava sau un vas cu pereti mai inalti)se lasa la cresut in tava 15-20 minute dupa care se unge cu ulei de masline si se pune la cuptor pentru 35-40 minute la 170 grade.

In mijloc la colac se pune un paharel de tuica mic cu apa pt a ramane cu gaura (nu radeti.....hihi)

Este un colac grozav de bun  moale si pufos


 


 


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu cascaval si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paratha sau paine plata foietajata preparata la tigaie

Postat de merisor67

Paratha sau paine plata foietajata preparata la tigaie

Topim untul într-un vas, la foc mic și îndepărtăm spuma, de câte ori se formează. Eu am îndepărtat-o de două ori. Untul care rămâne se trece printr-o sită...

Citeste continuarea

Colac impletit in 4

Postat de RODIMUR

Colac impletit in 4

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sarea și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2011, 10:02
moale,pufos si frumos
la 05.01.2011, 10:09
gustos si cu cascaval
la 05.01.2011, 10:11
Arata superb!
la 05.01.2011, 10:24
e reusit si arata super
la 05.01.2011, 10:27
Ce bunatate ai facut tu aici.

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking