Ingrediente
- Pt aluat:
- 220ml lapte
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei
- 500g faina
- 1 plic drojdie uscata
- Pt. umplutura:
- 200g branza proaspata
- 2 oua
- 50g pasta de leurda
- 100g cascaval
- 200g jambon afumat(sunca de casa)
- Pt deasupra:
- 1 ou
- 1 lingura lapte
- Seminte de susan
Mod de preparare
Aluatul l-am pregatit la masina de paine, am pus ingredientele in ordinea data si am setat-o pe framantare si dospire. Intre timp, am taiat jambonul in feliute cat mai subtiri. Am amestecat ouale, branza si pasta de leurda. Am dat cascavalul pe razatoarea mica. Cand aluatul a fost gata, l-am intins pe planseta infainata, am presarat cascaval, am asezat feliile de jambon, apoi am intins branza deasupra ( acum trebuia sa presar si restul de cascaval dar am uitat). Incepem sa pliem aluatul, vezi foto, apoi il intoarcem si cu o foarfeca de bucatarie il ciupum din loc in loc. Il asezam intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt(eu nu am avut destula si am complectat cu folie de aluminiu), rasucim feliile astfel incat sa se vada umplutura si lasam 20-25’ sa creasca. Intr-un bol batem oul cu laptele, ungem colacul bine si presaram seminte de susan. Punem la copt 45’, in cuptorul dinainte incalzit. Lasam sa se raceasca si-l feliem. Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu branza, sunca si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|