Ingrediente
- 500 g faina alba
- 500 ml lapte
- 1 ou
- 7 cl ulei
- 1 plic de drojdie uscata
- 35 g zahar
- 1 lingurita sare
- 15-20 cl de apa calduta
- un galbenus de ou pentru uns
- seminte de susan, mac
Mod de preparare
Se dizolvă drojdia în puțin la apa calduta cu un pic de zahăr..
Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.
Intr-un bol se toarnă făina, sarea, zaharul și oul..
Se amestecă bine. Se adauga drojdia, uleiul treptat si apoi apa calduta.
Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).
Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald minimum 6 ore (ideal o noapte).
Dupa ce a crescut, se framanta din nou si se degazează aluatul.
Se imparte in 7 bucati egale.
6 bucati le modelam in suluri lungi pe care le unim la un capat.
Incepeti sa tresati- aveti la dispozitie un desen foarte util gasit pe blogul irinei.
Formati painea si o puneti pe o tava acoperita cu hartie de copt. Cu aluatul ramas modelati un sul lung si subtire pentru a inconjura painea la baza.
Lasati sa creasca cel putin 30 de minute.
Ungeti cu galbenusul de ou si presarati deasupra seminte de susan si mac.
Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 30-35 de minute.
Lasati sa se raceasca pe un grill.
Pofta Buna !
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/05/colac-impletit-in-6-challah.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Colac impletit in 6 - Challah" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|