Pâine cu cheddar și măsline - Rețeta savuroasă și ușor de preparat

Postat de Bucataras in Piine
4 Oct 2024 | 138 vizualizari

Andra Mihail ne prezintă o rețetă delicioasă de pâine cu cheddar și măsline, ușor de preparat, perfectă pentru orice masă. Gust intens de brânză cheddar și aromă de măsline, într-un aluat pufos și crocant. O rețetă simplă care va cuceri întreaga familie. Pentru această Pâine cu cheddar și măsline - Rețeta savuroasă și ușor de preparat, ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, apă, drojdie, brânză cheddar, măsline fără samburi.      

Ingrediente

  • Ingrediente Pâine cu cheddar și măsline - Rețeta savuroasă și ușor de preparat
  • 500 gr făină de grâu 650
  • 330 ml apă călduță
  • 7 gr drojdie uscată
  • 1 lgta zahăr
  • 1 lgta sare
  • 50 gr brânză cheddar
  • mix măsline fără samburi

Mod de preparare

Cum se prepara Pâine cu cheddar și măsline - Rețeta savuroasă și ușor de preparat:

Cerne făina într-un bol mare. Fă un locaș în mijlocul făinii și adaugă drojdia, apă călduță. Amestecă puțin cu o spatulă, apoi adaugă sare.

Amestecă bine toate ingredientele până la omogenizare. Lasă deoparte aluatul.

Taie cubulețe brânza, feliază măslinele, apoi pune-le peste aluatul pregătit și amestecă pentru a se distribui uniform.

Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul să dospească aproximativ o oră.

Preîncălzește cuptorul la 200 grade C și pune vasul în care vei coace pâinea în cuptor pentru a se înfierbânta. 

Infaineaza blatul de lucru și răstoarnă aluatul dospit. Da-i o formă după cum dorești.

Scoate vasul din cuptor, tapetează-l cu hârtie de copt și pune pâinea în el. Acoperă vasul cu un capac și pune pâinea la copt, în cuptorul preîncălzit.

Lasă la copt aproximativ 30-40 minute, apoi scoate vasul din cuptor și îndepărtează capacul. Pune din nou pâinea la copt pentru încă 15-20 de minute, până se rumenește frumos.

Scoate pâinea din cuptor și las-o la temperat. După ce s-a răcit complet, o poți tăia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine cu cheddar și măsline - Rețeta savuroasă și ușor de preparat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paine de casa cu seminte de floarea soarelui

Postat de mirela0911

Paine de casa cu seminte de floarea soarelui

Se prepara maiaua. In cca 200 ml apa calduta se pune zaharul, cele 2 lg de faina si drojdia si se amesteca bine. Se lasa 10 minute sa se activeze drojdia. Intr-un bol larg se cerne 1 kg de...

Citeste continuarea

Prima paine cu maia

Postat de RuxyRux

Prima paine cu maia

Am sa va prezint o modalitate foarte simpla, pe intelesul tuturor de a face paine cu maia. Se pune maiaua intr-un vas, se toarna usor apa, se amesteca, apoi se pune faina se amesteca cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2024, 15:54
Cred că este foarte gustoasă...Mi-ar plăcea să gust...

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking