Colăcei cu Mac

Postat de Alina26 in Piine
19 Dec 2014 | 5149 vizualizari
Colăcei cu Mac

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 oua
  • 300 ml apa călduță
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahăr
  • 4 lg ulei
  • mac + 1 galbenus pt uns

Mod de preparare

Punem faina cu sarea intr-un bol, faceti o adancitura adaugati ouale. Drojdia o frecați cu zaharul si puneti apa calduta. Începeți sa bateti ouale cu o furculiță si incet incet adaugati drojdia cu apa continuând sa amestecati cu furculita. Cand nu mai reușiți, incepeti sa frământați cu mainile. Daca credeti ca mai trebuie făina, mai adaugati putină. Treptat punem uleiul caldut continuand sa frământați. Va iesi un aluat moale si nelipicios. Lasati la crescut pana își dubleaza volumul.

Incingem cuptorul la 180 °. Impartim aluatul in șase părți egale.

Pe masa de lucru tapetam puțină faina si incepem sa formam un "șnur" de 80cm...apoi il punem cap la cap. ..si invartim capetele....apoi rasucim in jurul ei... (vezi poza).Continuam pana la ultimul.

Le punem intr-o tava unsa cu ulei , le ungem cu galbenus si presaram cu mac.Dam tava la cuptor pentru 30 de minute.

Calde, moi si crocante sunt foarte gustoase. 

Pofta buna! !!! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Colăcei cu Mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Paine cu masline si mozzarella

Postat de AdrianUdrea

Paine cu masline si mozzarella

Se cerne faina intr-un vas si se face o adancitura la mijlocul ei unde se pun drojdia si zaharul. Se adauga putina apa calduta peste drojdie si zahar si se amesteca pana acestea se lichefiaza,...

Citeste continuarea

Paine de casa si doi ani de bucataras

Postat de AdrianUdrea

Paine de casa si doi ani de bucataras

Mai intai se cerne faina intr-un vas adanc si se face o adancitura la mijloc. Se prepara maiaua. Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putina apa calda si putina faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.12.2014, 09:31
Ce frumosi sunt ..Vin cu colindu
la 19.12.2014, 09:33
Te aștept Adele!!!
la 19.12.2014, 09:34
la 19.12.2014, 09:35
foarte faini sunt , acuma numai sa astepti colindatorii
la 19.12.2014, 09:37
Minunati!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking