Cum se face coliva

Postat de carla27carla in Dulciuri
27 Feb 2013 | 9911 vizualizari
Cum se face coliva

Pentru prima data in viata mea am facut coliva ajutata bineinteles prin telefon de soacra mea si la decorat de sotul meu .

Ingrediente

  • 500 gr arpacas
  • 250 gr nuca macinata
  • 250 gr zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • nuca de cocos pentru ornat
  • ciocolata
  • bombonele
  • jeleuri
  • un varf de cuti de sare

Mod de preparare

Cum se face coliva. Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se pune la inmuiat cu apa rece si se lasa 8 ore. Punem la fiert 2 l de apa si cand clocoteste adaugam arpacasul. Adaugam un varf de cutit de sare. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa. Se verifica daca este fiert daca se sfarma intre degete. Cand e fiert se adauga zaharul si  se mai lasa sa dea cateva clocote amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Il lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit se amesteca cu mana sau cu o lingura de lemn, se adauga nuca macinata, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine compozitia si se aseaza frumos pe un platou .Se pune pe deasupra nuca de cocos si se orneaza : ciocolata facem o cruce si apoi cu bomboane si jeleuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coliva de grau

Postat de RODIMUR

Coliva de grau

Cum, de obicei, coliva trebuie prezentată la biserică sâmbăta dimineață, prepararea ei începe joi seara, cînd se alege grâul decorticat (arpacașul) se spală în...

Citeste continuarea

Cum se face coliva - traditie si semnificatie

Postat de rocsi_1612

Cum se face coliva - traditie si semnificatie

Cum se face coliva - traditie si semnificatie Rasturnati arpacasul pe masa si il alegeti, in caz ca mai are neghina. Il puneti intr-un bol si il spalati in 5-6 ape. Dupa ce l-ati spalat,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2013, 06:18
N-am facut niciodata ca face mama cand e cazul, dar tare buna este!
la 27.02.2013, 06:27
Pot sa zic ca sunt deja experta in facut coliva.Nu-mi place sa fie decorata ,imi place sa fie simpla,dar gusturile nu se discuta.
la 27.02.2013, 06:27
Ce frumos arată. Felicitări!
la 27.02.2013, 07:29
Felicitari ,la noi in Ardeal nu se face ,am gustat si e buna .
la 27.02.2013, 07:58
nu e o reteta de a carei postare sa te bucuri, dar e foarte utila pentru cine are nevoie . Multumim, Carla!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking