Coltunasi cu branza sarata

Postat de RODIMUR in Mancare copii
18 Mai 2018 | 12736 vizualizari

Colțunașii sunt o mâncare ce-mi amintește de copilărie, așa că pentru a regăsi gusturile de odinioară, mai fac și eu, din când în când, de post, sau de frupt, pentru că sunt tare buni și ne plac mult. Numiți, de-a lungul timpului și "călțunași", colțunașii pot avea diferite umpluturi și în acest caz se servesc ca: aperitive, fel principal, la masa de prânz, desert sau cină. Pe vremuri li se spunea "călțuni", sau "călțunași", iar în Transilvania și Bucovina, denumirea lor, mai veche este de "piroște". În Moldova, colțunașii se mai numesc și "chiroște" (la singular, "chiroașcă"). Colțunașii românești au corespondent și în bucătăria internațională: "pierogi" (în poloneză), "pelmeni" (în rusă), "manti" (în turcă), "ravioli", "tortellini", "cappelleti"...(în italiană). Acest preparat, cu diferite nume și sub diferite forme mai există și în bucătăriile: coreeană, kazahă, japoneză, chineză, mongoleză... Pentru umplutură, ca brânză sărată, am folosit caș sărat de oi și din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 40 de colțunași cu un gust excepțional! Am socotit 5 porții de câte 8 colțunași consistenți și sățioși.

Inapoi la reteta

Comentarii (19)

la 18.05.2018, 23:02
Tare buni sunt...Am facut si eu acum ceva timp si sotul a fost foarte incantat de ei, el nefiind din zona Moldovei!
la 18.05.2018, 23:24
la 18.05.2018, 23:29
la 18.05.2018, 23:44
Da, Rocsi, sunt nemaipomenit de buni...!
la 18.05.2018, 23:44
Mulțumesc, Mimi!
la 19.05.2018, 08:32
Buni, buni!
la 19.05.2018, 09:08
Mulțumesc frumos, Kytz! Chiar cei mai buni...!
la 19.05.2018, 09:31
Foarte buni!
la 19.05.2018, 09:46
la 19.05.2018, 10:04
Așa este, Laura! Mulțumesc frumos...!
la 19.05.2018, 10:04
Mulțumesc, Adi!
la 19.05.2018, 23:02
Deliciosi! De mult n-am mai mancat!
la 19.05.2018, 23:50
Oana, nouă ne plac foarte mult colțunașii, dar nu fac mai mult de 5-6 ori pe an. Iar atunci mâncăm pe săturate...! Iar aceștia, cu brânză sărată sunt excepționali (mai avem și pentru mâine!)
la 20.05.2018, 11:20
Ce buni trebuie sa fie!
la 20.05.2018, 12:48
Da, Mirela, sunt cei mai buni colțunași...! Mulțumesc!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking