Ingrediente
- Aluatul:
- 500 g faina
- apa cat cuprinde
- un varf cutit sare
- Umplutura
- visine scurse de surplusul de suc
- o lingura margarina Unirea
Mod de preparare
Se framanta din faina si apa, sare un aluat elastic si nelipicios.
Se lasa la rece 20 minute acoperit cu o folie.
Pe o planseta infainata se intinde foaie subtire cam 2-3 mm, cu un pahar se fac cercuri. Se pun 2 visine se lipesc atent si se procedeaza la fel pana terminam aluatul.
Intr-o oala incapatoare, turnam apa si o punem pe foc, cand apa clocoteste, adaugam usor coltunasii, cu o lingura de lemn, ne asiguram ca coltunasii nu s-au lipit de fundul oalei. Fierbem coltuasii cam 8 minute la foc domol, cand coltunasii s-au ridicat deasupra, cu o spumiera ii scoatem si ii punem intr-o sita la scurs, apoi, intr-un castron, adaugam margarina topita. Se servesc calzi cu zahar pudra deasupra sau cu sirop de zmeura, trandafiri :http://www.bucataras.ro/retete/sirop-de-trandafiri-61958.html
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|