Coltunasi din aluat de cartofi umpluti cu branza

Postat de mihasara in Aperitive / Garnituri
31 Oct 2012 | 10124 vizualizari
Coltunasi din aluat de  cartofi umpluti cu branza

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 cartofi fierti in coaja
  • 1 ou
  • sare
  • faina cat cuprinde.
  • Umplutura:
  • 300g branza de care aveti
  • 1ou
  • 1 lingurita marar verde tocat
  • 1 fir de ceapa verde
  • piper
  • Decor:
  • smantana
  • patrunjel verde.

Mod de preparare

Fierbem cartofii cu tot cu coaja.

Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca.

Ii curatam si ii pasam ca pentru piure.

Adaugam sare, oul si faina putin cate putin.

Framantam adaugand faina  pana obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana.

Intindem o foaie de aproximativ 3 mm taiem cu un pahar sau cu o forma.

Punem in centru compozitia de branza pe care o obtinem amestecand toate ingredientele si pliem.

Daca avem o forma speciala este foarte simplu se sigileaza foarte repede.

Daca nu dispunem de forma dupa ce ii pliem in apasam cu o furculita pe margini pana se lipesc.

Intre timp punem intr-o oala 3-4 litri de apa cu sare.

Cand clocoteste apa adaugam coltunasii in apa clocotita.

Ei se vor ridica la suprafata apei si ii mai lasam 3 minute sa fiarba.

Ii scoatem cu un spumar si ii lasam sa se scurga bine intr-o sita.

Ii servim cu smantana.

Eu am pus o lingurita de unt intr-o tigaie sa se topeasca dupa care am rasturnat coltunasii.

AM miscat putin tigaia sa se amestece coltunasii cu  untul.

Ii asezam pe farfurie, turnam smantana deasupra si ornam cu frunze de partunjel proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi din aluat de cartofi umpluti cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Drob vegetarian

Postat de RuxyRux

Drob vegetarian

Lintea se fierbe pentru 15 minute se lasa la racit apoi se scurge. Se pune intr-un vas largut. Se incinge uleiul in tigaie apoi se soteaza ceapa, morcovul, si ciupercile tocate marunt( eu le-am...

Citeste continuarea

Palanete cu varza

Postat de daniela_16

Palanete cu varza

Se amesteca drojia cu apa calduta si cu zaharul si se lasa la loc cald.Faina se amesteca cu uleiul si sarea iar cand drojdia a crescut se adauga peste faina si se framanta pana obtinem un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2012, 16:57
ce idee grozava
la 31.10.2012, 16:58
Excelente
la 31.10.2012, 17:20
Super!
la 31.10.2012, 17:35
delicioase
la 31.10.2012, 17:39

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking