Ingrediente
- 4 mere
- 4 pere
- 2 gutui
- 100 grame de zahăr tos
- 1 plic de vanilie
- 1 baton de scorțișoară
- câteva felii de lămâie, pentru servit
Mod de preparare
Fructele se spală bine, se curăță de coji și se taie felii sau cubulețe, fiecare după cum dorește.
Se pun fructele în oală, cu 2 l de apă rece, la foc iute. Se adaugă batonul de scorțișoară încă de la început, ca să lase gustul său bun, în timpul fierberii.
Când fructele sunt aproape fierte se adaugă zahărul și vanilia și se mai dă un clocot-două, după care se oprește focul și compotul se mai lasă puțin, să se răcorească.
Compotul se poate servi la cină sau la micul dejun, atât cald, cât și rece, eventual cu niște biscuiți alături.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot asortat de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|