Ingrediente
- 1 kg cirese
- apa
- zahar
- 6 borcane mici (370 ml)
Mod de preparare
Spalam bine ciresele si le rupem coditele. Punem in fiecare borcan cate cirese dorim. La un litru de apa pun 4 linguri zahar.
Intr-un ibric punem apa si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul. Umplem fiecare borcan cu aceasta zeama si infiletam capacele. Asezam borcanele intr-o cratita si apoi umplem cratita cu apa. Punem pe foc mic aproximativ 60 minute pana zeama din borcane isi schimba culoarea.
Oprim focul si punem peste borcane un capac sau un prosop de bucatarie. Lasam borcanele asa acoperite pana se raceste complet apa. Eu le las de seara pana dimineata.
Dupa ce s-au racit, scoatem borcanele, le intoarcem cu fundul in sus si apoi le asezam normal in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|