Compot de cirese

Postat de GeorgianaGrigorescu in Sirop / Compot
16 Iun 2015 | 5223 vizualizari
Compot de cirese

Ne place compotul facut in casa, cu fructe mai putine si multa zeama care sa nu fie prea dulce. Fac compot din fructe dupa aceeasi reteta, singura diferenta fiind cantitatea de zahar.

Ingrediente

  • 1 kg cirese
  • apa
  • zahar
  • 6 borcane mici (370 ml)

Mod de preparare

Spalam bine ciresele si le rupem coditele. Punem in fiecare borcan cate cirese dorim. La un litru de apa pun 4 linguri zahar.

Intr-un ibric punem apa si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul. Umplem fiecare borcan cu aceasta zeama si infiletam capacele. Asezam borcanele intr-o cratita si apoi umplem cratita cu apa. Punem pe foc mic aproximativ 60 minute pana zeama din borcane isi schimba culoarea.

Oprim focul si punem peste borcane un capac sau un prosop de bucatarie. Lasam borcanele asa acoperite pana se raceste complet apa. Eu le las de seara pana dimineata.

Dupa ce s-au racit, scoatem borcanele, le intoarcem cu fundul in sus si apoi le asezam normal in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Compot de cirese mari

Postat de antici_gabytza

Compot de cirese mari

Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si fructe

Postat de katty

Desert prajitura cu branza si fructe

Tapetam forma in care vom coace prajitura cu unt si faina. Pornim cuptorul la 170 de grade. Intr-un castron punem oul, praful de sare, zahar, chefirul, esenta de vani;lie si uleiul si mixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2015, 10:56
si mie imi place
la 16.06.2015, 10:59
Bun!
la 16.06.2015, 11:03
Si mie imi place compotul facut in casa!
la 16.06.2015, 11:03
la 16.06.2015, 11:17
Aceeasi reteta o folosim si noi (si mama, si sora, si soacra mea, si matusile...)! Mai putin zahar, mai mult lichid, asa le place si fetelor...si sunt atat de bune iarna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking