Compot de pere intregi

Postat de delia64 in Sirop / Compot
6 Mar 2013 | 10189 vizualizari
Compot de pere intregi

Aceasta reteta o stiu de la mama mea ,o face in fiecare toamna . Perele le am din gradina ei .

Ingrediente

  • 4 kilograme pere de toamna
  • 0,800 grame zahar
  • 4 litri apa
  • zeama de la o lamaie
  • o lingurita scortisoara
  • 2 aspirine

Mod de preparare

Aleg pere mai tari  , le spal si le asez in borcanele spalate si sterilizate.

Apa , zaharul ,scortisoara si zeama de lamaie se fierb pana cand se leaga siropul si zaharul este topit .

Adaugam cele 2 aspirine dizolvate in apa si mai lasam sa dea un clocot.

Siropul se pune  peste pere in borcane , lasand un spatiu de 3-4 centimetri gol .

Intr-o cratita mai mare asezam un prosop de bucatarie si punem apa pana la jumatate  .

Se capseaza borcanele si se fierb aproximativ 30 de minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa   din cratita .

Siropul din borcane va capata o culoare galbuie , atunci luam cratita de pe foc , acoperim cu un prosop borcanele si lasam pana a doua zi .

Le asezam in camara sau in beci .

Iarna vom avea un compot delicios de pere .

Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de pere intregi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Bunicul

Postat de rhapsody

Tort Bunicul

Blat 1/negru: 1. Preincalzim cuptorul la 190°C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Intr-un vas batem albusurile spuma cu praful de sare si cu zaharul tos si brut. 4. In alt...

Citeste continuarea

Compot de pere intregi

Postat de botcrina

Compot de pere intregi

Spălăm perele şi le aranjăm într-un borcan mare. Preparăm un sirop din apă, zahăr tos, zahăr vanilat şi saliţin, amestecăm bine cu o lingură de lemn până se topeşte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2013, 16:12
Arata bine si sunt convinsa ca este si tare bun
la 06.03.2013, 16:13
Bun compotul de pere..
la 06.03.2013, 16:15
Azi am inceput un borcan , este delicios , te invit la un desert de post bun si racoros Babi draga .
la 06.03.2013, 16:17
Si pe tine Liliana te astept la un compotel gustos .
la 06.03.2013, 16:37

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking