Compot de visine

Postat de antici_gabytza in Sirop / Compot
6 Iul 2011 | 4384 vizualizari
Compot de visine

Ingrediente

  • 3 kg visine
  • cca 1 kg zahar

Mod de preparare

Spalam visinele si le curatam de codite in cazul in care au. Spalam vreo 14 borcane si le punem la scurs. Dupa ce s-au uscat bine punem in ele visine, dar lasam gura la borcan goala, ca sa poata sa fiarba visinele. Dupa asta la un borcan de 800 g punem cate 4 linguri de zahar, iar la unul de 400 g punem cate 2 linguri de zahar si umplem borcanele cu apa, dar sa nu uitam sa lasam gura borcanului goala. Dupa asta infiletam bine capacele sa nu aiba aer.Punem intr-o oala mai mare borcanele si peste ele punem apa rece si punem oala la fiert la foc mai mare.Le lasam in oala pana vedem ca s-au crapat visinele sau pana vedem k sa colorat borcanele, asta ar trebui sa dureze cam 15 minute maxim. Cand vedem ca s-au crapat visinele le scoatem afara si le punem la intuneric si le invelim cu o patura timp de 3 zile. Dupa asta le putem pune la iernat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si visine

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata si visine

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2011, 17:56
bun compot
la 06.07.2011, 18:33
imi place compotul de visine
la 06.07.2011, 20:52
la 06.07.2011, 21:54
la 06.07.2011, 22:15

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking