Compot de cirese cu visine

Postat de rocsi_1612 in Sirop / Compot
27 Iun 2013 | 4593 vizualizari
Compot de cirese cu visine

Mai mereu fac compot de cirese si de visine dar separat, insa acum am ales sa le combin. M-am gandit eu asa: cirese coapte si dulci, visine acrisoare, nu poate iesi decat ceva bun. Si nu stiu cum se face dar nu m-am inselat, a iesit un compot delicios iar cele doua fructe s-au imbinat perfect. O sa va dau cantitatile la ingrediente pentru 14 borcane de 800 gr.

Ingrediente

  • 2 kg cirese
  • 500 gr visine
  • 35 linguri de zahar ( 2 linguri si 1/2 pentru borcan)
  • 14 borcane de 800 gr
  • apa

Mod de preparare

Ciresele si visinele le punem intr-un bol si le spalam sub jetul de apa rece, apoi indeparatam coditele. Le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga de apa.

Borcanele si capacele le spalam bine cu apa fierbinte si detergen de vase, apoi le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat. Dupa ce s-au uscat punem cirese, visine cat sa le umplem pe jumatate. Cu ajutorul unui borcan cu fructe masuram cantitatea de apa necesara. Apa masurata o turnam intr-o cratita, punem zaharul si trasferam totul pe flacara aragazului pana se topeste zaharul. Siropul obtinut il turnam in borcane.

Infiletam bine borcanele si le invelim in hartie alba. Intr-o oala ceva mai larga, punem borcanele invelite, apa cat sa le acoperim pe 3/4 iar deasupra asezam un prosop de bucatarie. Punem la foc potrivit si din momentul in care incepe sa fiarba apa le lasam 30-35 de minute la sterilizat. Le scoatem, le asezam intr-o patura si le lasam acolo pana a 2 a zi cand se racesc. Le etichetam si la loc racoros cu ele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de cirese cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort Padurea Neagra

Postat de Oana

Tort Padurea Neagra

Incepe cu blatul: Separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare si cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtii o bezea tare Adauga apoi galbenusurile si...

Citeste continuarea

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Postat de Corina33

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Pregatim mai intai blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mexeaza pana se topeste. Dupa ce am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.06.2013, 22:51
super
si ce poza frumoasa
la 27.06.2013, 22:54
Multumesc Dia. Sincer nu prea sunt multumita de poza pentru ca de doua zile e cam innourat si mai greu cu lumina soarelui. Dar asta e, perfecta nu sunt si nici nu imi doresc sa fiu sincer
la 27.06.2013, 22:57
arata tare bineee!!!
la 27.06.2013, 22:59
Ce bunnnnn!
la 27.06.2013, 23:02
Si mie imi place poza dar si compotul

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking