Prajitura cu crema de ciocolata si cirese

Postat de mirela0911 in Prajituri
21 Mai 2012 | 4497 vizualizari
Prajitura cu crema de ciocolata si cirese

Am facut aceasta prajitura special pentru ziua de azi, ca doar am doi sarbatoriti in casa: sotul Constantin si micutza noastra Larissa-Elena! La multi ani! La multi ani tuturor sarbatoritilor zilei!

Ingrediente

  • Pt.blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 1 lg cacao
  • 8 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pt.crema:
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie
  • cirese din compot curatate de samburi
  • Pt.insiropat:
  • zeama de compot de cirese
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pt.blat: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se intaresc bine. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Treptat se adauga faina, cacaoa si praful de copt amestecate impreuna. Se omogenizeaza amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la 180 de grade pentru cca 30 minute (se face testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit se taie in doua pe orizontala.

Pt. crema: Se pune intr-o craticioara frisca si ciocolata si se da la foc mic, se aduce la punctul de fierbere si se omogenizeaza. Se da la rece. Se mixeaza pana devine o crema spumoasa. 

Se ia primul blat, se insiropeaza cu sucul din compot, se pune crema de ciocolata iar deasupra ciresele curatate de samburi si lasate la scurs. Se pune al doilea blat si se da la rece. Inainte de servire se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme

Am pregatit cremele aproape in acelasi timp. Crema biscuiti: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, cu atentie mare la aburi, apoi am lasat...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe si mascarpone

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu fructe si mascarpone

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2012, 20:43
YAmiii..ce buna prajiturica ai pregatit Mirela
la 21.05.2012, 20:48
La multi ani sarbatoritilor!Buna prajiturica!
la 21.05.2012, 20:48
Rocsi, mersi, e tare buna, se topeste in gura!
la 21.05.2012, 20:55
Multumesc Alinutza!
la 21.05.2012, 20:59
Mmmmmm ce deliciu! Sa-ti traiasca printesina...la multi multi ani fericiti!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking