Tort reconstituit

Postat de simona72 in Torturi
27 Mar 2014 | 6113 vizualizari
Tort reconstituit

:))) Hai sa va zic putin povestea lui. Era ziua unei persoane dragi mie si am vrut sa o surprind cu un tort. Persoana respectiva este alergica la oua, asa ca am cautat pe la voi bucatarasii prin retete si m-am oprit la tortul de post al Laurei, mai ales ca persoana in cauza iubeste ciocolata. Toate au mers perfect pana cand....hai sa va zic reteta ca nu va spun povesti:))):P

Ingrediente

  • pt blat:
  • 3 cani cu faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri mari de cacao
  • pt crema:
  • 800 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri pline de amidon alimentar
  • 300 gr ciocolata cu alune
  • 100 gr nuca macinata
  • 50 gr migdale taiate grosier
  • 1 paharel mic de lichior Amaretto
  • pt sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 250-300 ml apa
  • 2-3 linguri lichior Amaretto
  • pt decor:
  • ciocolata
  • coaja razalita de limeta
  • cirese congelate sau confiate
  • 200 gr ciocolata cu 52 % cacao
  • 100 ml smantana pt frisca

Mod de preparare

Pt blat:amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, cacaoa. In alt castron, amestecam uleiul, laptele, zaharul, vanilia, le amestecam bine si combinam ingredientele uscate cu cele umede. Punem aluatul rezultata intr-o tava rotunda cu marginile detasabile, tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 35-40 minute. Lasam sa se raceasca....si aici vine partea frumoasa:)) Mie, blatul mi-a iesit tuguiat si l-am taiat in 3 parti, iar partea tuguiata am sfaramat-o intre degete. 

Pt crema:punem la fiert laptele cu zaharul, din care oprim o cana. In cana de lapte oprita, diluam amidonul, si-l turnam peste laptele fierbinte. In tot acest timp amestecam cu un tel si avem grija sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce crema a fiert si s-a ingrosat, adaugat ciocolata cu alune taiata in bucati. Amestecam pana ce se topeste ciocolata si lasam la racit. Pt ca mie nu mi s-a parut sa se ingroase foarte bine crema si de teama ca va fi prea subtire, am mai adaugat nuci, migdale si lichior pt aroma. 

Pt sirop: punem zaharul la caramelizat, adauga apa si lichiorul si lasam sa fiarba pana zaharul se topeste. Lasam la racit.

Pt asamblare: in tava in care am copt blatul, am pus primul blat, l-am insiropat, am pus jumatate de crema, blatul sfaramat, l-am insiropat si pe acesta, crema ramasa, celalat blat, sirop. Am dat la frigider pt doua ore. Cand l-am scos, mi-am dat seama unde am gresit...greutatea blatului si a cremei de deasupra blatului sfaramat nu au putut sa sustina greutatea lor, aveau tendinta sa dea pe dinafara. In acest moment am vrut sa renunt...am rasturnat tot tortul intr-un castron mare si am amestecat tot...am gustat si mi-a placut. Se simtea ciocolata, nuca, aroma de migdale...chiar nu puteam sa arunc totul. Asa ca, am luat o tava de chec, am tapetat-o cu folie alimentara si am pus compozitia in tava. Am dat la frigider pt alte 2-3 ore. Am rasturnat tortul reconstitut pe un platou si l-am imbracat in ciocolata topita pe bain-marie amestecata cu smantana pt frisca. Am ornat cu carlionti de ciocolata, coaja razalita de limeta si cirese de la congelator. Am dat la rece pt inca 2 ore.

Sa va fie de bine!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort reconstituit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

Postat de xana

Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)

Galbenusurile si 2 linguri din cantitatea de zahar se bat cu un tel pana se deschid putin la culoare. Cafeaua se face putin mai slaba, o turnam intr-un vas mai larg sau o farfurie adanca si se...

Citeste continuarea

Desert tort - reteta 250

Postat de licurici_lra

Desert tort - reteta 250

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2014, 12:11
Hai mai! Ce ma enervezi! Scoate Esec total de acolo! Lasa reconstituit daca vrei neaparat, da?
la 27.03.2014, 12:15
Ce esec reusit!!!
la 27.03.2014, 12:16
categoric scoate asta "esec total" ca vezi bine ca s-a mancat rapid. plus ca daca n-ai spus povestea ...
care era problema, ca n-a incaput totul in forma de chec? chiar nu constituie nici o problema
si este si frumos
la 27.03.2014, 12:18
Lume,lumeeeeeee!Priviti si luati aminte la ce zice Simona "Esec total"))
la 27.03.2014, 12:19
Mie chiar imi place!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking