Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine

Postat de pusikmea in Prajituri
23 Noi 2012 | 6686 vizualizari
Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine

Prajiturica asta i-am facut-o sotului meu de ziua lui, s-o duca colegilor.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 pahare faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • un praf de sare
  • pentru crema:
  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • pentru jeleu:
  • o cana zeama de la compot de visine
  • 2 plicuri tort jele rosu
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Ma intai se pregateste crema, care are nevoie sa stea la rece cel putin 2-3 ore.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida, la baine marine, frisca nu se fierbe, se aduce doar la pct de fierbere si se ia de pe foc.

Se da la rece 2-3 ore, pana cand se raceste si se incepe sa se intareasca.

Cand au trecut cele 2-3 ore se mixeaza foarte bine, pana devine o spuma, dupa care se adauga si esenta de rom. 

Daca nu s-a intarit deloc in acest timp, va recomand sa o bagati la congelator 15 minute, apoi se mixeaza fara grija.

Pregatim blatul:

Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul treptat si mixam pana cand nu se mai simte si devine o spuma densa, lipicioasa. Se adauga treptat si galbenusurile, apoi uleiul, laptele, faina, praful de copt, ambele cernute, cacaoa si se omogenizeaza bine.

Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, pe care o ungem cu putin ulei ( eu asa fac, voi o puteti lasa asa ), se toarna compozitia blatului in tava si se coace la foc mediu cca 30 de minute, se va face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este bine copt, timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte.

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se racoreasca si il taiem in 2.

Insiropam ambele blaturi cu zeama de la compot.

Peste primul blat vom pune un strat de crema, celalalt blat, crema si jeleul de visine, care se face conform instructiunilor de pe pachet.

Se da la rece cateva ore, dupa care se proportioneaza dupa preferinta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Retete similare

Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

Incepem cu  ganache-ul de ciocolata : Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici. Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana...

Citeste continuarea

Black Forest Cheesecake

Postat de Criss

Black Forest Cheesecake

Biscuitii se zdrobesc (eu i-am dat prin masina de tocat carne si nu s-au facut foarte fini, dar dupa parerea mea, astfel blatul iese perfect. Asadar se amesteca biscuitii macinati cu zahar pudra...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 23.11.2012, 08:54
Putem sa fim colegi cu tati?? super prajitura
La multi ani sotului
la 23.11.2012, 08:59
La multi ani sotului!
Buna prajitura!
la 23.11.2012, 09:18
La multi ani!
Prajitura arata minunat!
la 23.11.2012, 09:28
ce faaain arata
la 23.11.2012, 09:57
Foarte frumos si ... La Multi Ani!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking