Tort reconstituit

Postat de simona72 in Torturi
27 Mar 2014 | 6137 vizualizari
Tort reconstituit

:))) Hai sa va zic putin povestea lui. Era ziua unei persoane dragi mie si am vrut sa o surprind cu un tort. Persoana respectiva este alergica la oua, asa ca am cautat pe la voi bucatarasii prin retete si m-am oprit la tortul de post al Laurei, mai ales ca persoana in cauza iubeste ciocolata. Toate au mers perfect pana cand....hai sa va zic reteta ca nu va spun povesti:))):P

Ingrediente

  • pt blat:
  • 3 cani cu faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri mari de cacao
  • pt crema:
  • 800 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri pline de amidon alimentar
  • 300 gr ciocolata cu alune
  • 100 gr nuca macinata
  • 50 gr migdale taiate grosier
  • 1 paharel mic de lichior Amaretto
  • pt sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 250-300 ml apa
  • 2-3 linguri lichior Amaretto
  • pt decor:
  • ciocolata
  • coaja razalita de limeta
  • cirese congelate sau confiate
  • 200 gr ciocolata cu 52 % cacao
  • 100 ml smantana pt frisca

Mod de preparare

Pt blat:amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, cacaoa. In alt castron, amestecam uleiul, laptele, zaharul, vanilia, le amestecam bine si combinam ingredientele uscate cu cele umede. Punem aluatul rezultata intr-o tava rotunda cu marginile detasabile, tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 35-40 minute. Lasam sa se raceasca....si aici vine partea frumoasa:)) Mie, blatul mi-a iesit tuguiat si l-am taiat in 3 parti, iar partea tuguiata am sfaramat-o intre degete. 

Pt crema:punem la fiert laptele cu zaharul, din care oprim o cana. In cana de lapte oprita, diluam amidonul, si-l turnam peste laptele fierbinte. In tot acest timp amestecam cu un tel si avem grija sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce crema a fiert si s-a ingrosat, adaugat ciocolata cu alune taiata in bucati. Amestecam pana ce se topeste ciocolata si lasam la racit. Pt ca mie nu mi s-a parut sa se ingroase foarte bine crema si de teama ca va fi prea subtire, am mai adaugat nuci, migdale si lichior pt aroma. 

Pt sirop: punem zaharul la caramelizat, adauga apa si lichiorul si lasam sa fiarba pana zaharul se topeste. Lasam la racit.

Pt asamblare: in tava in care am copt blatul, am pus primul blat, l-am insiropat, am pus jumatate de crema, blatul sfaramat, l-am insiropat si pe acesta, crema ramasa, celalat blat, sirop. Am dat la frigider pt doua ore. Cand l-am scos, mi-am dat seama unde am gresit...greutatea blatului si a cremei de deasupra blatului sfaramat nu au putut sa sustina greutatea lor, aveau tendinta sa dea pe dinafara. In acest moment am vrut sa renunt...am rasturnat tot tortul intr-un castron mare si am amestecat tot...am gustat si mi-a placut. Se simtea ciocolata, nuca, aroma de migdale...chiar nu puteam sa arunc totul. Asa ca, am luat o tava de chec, am tapetat-o cu folie alimentara si am pus compozitia in tava. Am dat la frigider pt alte 2-3 ore. Am rasturnat tortul reconstitut pe un platou si l-am imbracat in ciocolata topita pe bain-marie amestecata cu smantana pt frisca. Am ornat cu carlionti de ciocolata, coaja razalita de limeta si cirese de la congelator. Am dat la rece pt inca 2 ore.

Sa va fie de bine!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort reconstituit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu bezea si capsuni

Postat de simona72

Tort cu bezea si capsuni

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se pun albusurile in vasul robotului se adauga un praf mic de sare, se mixeaza 2-3 minute. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana obtinem o...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de fistic, vanilie si fructe

Blatul: Separati ouale. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul si sucul de portocala. Incorporati faina, cacaoa si praful de copt. Albusurile le mixati cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2014, 12:11
Hai mai! Ce ma enervezi! Scoate Esec total de acolo! Lasa reconstituit daca vrei neaparat, da?
la 27.03.2014, 12:15
Ce esec reusit!!!
la 27.03.2014, 12:16
categoric scoate asta "esec total" ca vezi bine ca s-a mancat rapid. plus ca daca n-ai spus povestea ...
care era problema, ca n-a incaput totul in forma de chec? chiar nu constituie nici o problema
si este si frumos
la 27.03.2014, 12:18
Lume,lumeeeeeee!Priviti si luati aminte la ce zice Simona "Esec total"))
la 27.03.2014, 12:19
Mie chiar imi place!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking