Desert tort - reteta 250

Postat de licurici_lra in Torturi
13 Dec 2017 | 3969 vizualizari
Desert tort - reteta 250

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 oua;
    • un praf de sare;
    • 6 linguri de zahar;
    • 2 linguri ulei;
    • 7 linguri cu varf faina;
    • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru crema: 
    • 300 g ciocolata alba;
    • 250 ml frisca lichida;
    • 50 g unt;
    • 1/2 plic gelatina granule (5 g).
  • Pentru jeleul de piersici:
    • un borcan compot de piersici;
    • zeama de lamaie;
    • un plic gelatina granule (10g ).
  • Pentru sirop:
    • 300 ml apa;
    • 2 linguri zahar;
    • 1 lingura esenta naturala de menta Dr.Oetker.
  • Pentru glazura oglinda:
    • 70 g ciocolata alba;
    • 150 ml apa;
    • 150 g zahar;
    • 100 ml frisca lichida;
    • 6 g gelatina (3 foi);
    • colorant.

Mod de preparare

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine, pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, 2 linguri de ulei, apoi se incorporeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se pune intr-o forma de tort (22cm), in cuptorul preincalzit, pentru 20-25min, la 160-170grade sau se incearca cu scobitoarea. Blatul se lasa la racit in cuptor, cu usa cuptorului deschisa.

Pentru jeleul de piersici, compotul se paseaza, apoi se pune pe foc cu putina zeama de lamaie si se fierbe. Intre timp, gelatina se pune la dehidratat, conform instructiunilor de pe plic. Gelatina se adauga in compotul fiert si se lasa la racit. Cand s-a racit, dar fara se se ingroase, se pune intr-o forma de tort invelita in folie alimentara, de acelasi diametru cu blatul si se lasa in frigider cateva ore.

Pentru crema, untul se taie cubulete, la fel si ciocolata si se topesc pe baie de aburi. Cand s-au topit, se adauga gelatina deshidratata si se mai amesteca cateva minute. Se da deoparte sa se raceasca si se pregateste frisca. Frisca se incorporeaza, putin cate putin, in compozitia de ciocolata racita.

Pentru sirop, se incalzeste apa cu zaharul, pana se topeste zaharul, apoi se adauga esenta de menta si se lasa la racit.

Asamblare tort: (in forma de tort cu inel detasabil) Blatul se taie in 2 si se insiropeaza. Din crema se opresc 4 linguri pentru ornat. Peste primul blat se pune jumatate din crema ramasa, jeleul de piersici, crema, al doilea blat si se imbraca cu crema ramasa. Se da la frigider cateva ore sau peste noapte.

Pentru glazura oglinda, gelatina se pune la inmuiat in apa. Zaharul si apa se pun pe foc, pana se topeste zaharul. Se opreste focul si se adauga ciocolata taiata in bucati si frisca lichida, se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se pune gelatina si colorantul. Se lasa la racit, dar se amesteca din cand in cand sa nu se formeze coaja pe deasupra.

Glazura se imparte in 3: 3 linguri se lasa alba, 3 linguri se amesteca cu colorant rosu, iar restul cu colorant portocaliu.

Tortul se imbraca cu glazura portocalie, apoi se pune, din loc in loc, cate o lingura de alb, deasupra rosu si portocaliu, apoi se trece cu un cutit cu lama lata pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort - reteta 250" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat. Incorporati...

Citeste continuarea

Desert trunchi de copac

Postat de katty

Desert trunchi de copac

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 13.12.2017, 21:23
Tortul meu nu vrea sa se arate in seara asta ) E prea rusinat )
la 13.12.2017, 21:32
)))
la 13.12.2017, 21:32
Am observat ))))
la 13.12.2017, 21:36
Bravo, Licurici frumos! Eu te cred pe cuvant ca e frumos si bun )
la 13.12.2017, 21:37
E noire ))

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking