Tort senzational

Postat de alinutzika in Torturi
29 Oct 2011 | 5951 vizualizari
Tort senzational

De ce i-am spus asa? Pentru ca e cel mai bun tort pe care l-am mancat pana acum. Ii multumesc Lissei pt inspiratie..E grozav! Eu l-am facut cu ocazia zilei de nastere a nepotelei mele, Miriam, care a implinit un anisor ; tocmai de aceea am ales sa il fac sub forma cifrei 1. In reteta originala tortul era imbracat in pasta de zahar, dar eu am preferat sa il imbrac in frisca, iar deasupra sa pun gelatina rosie.

Ingrediente

Blat:

  • 5 oua
  • 5 Lg apa
  • 10 Lg zahar
  • 10 Lg faina.

Crema de vanilie:

  • 200 g ciocolata alba,
  • 3 galbenusuri,
  • un albus,
  • 150 g zahar,
  • 400 ml frisca,
  • 12 g gelatina,
  • esenta de vanilie.

Crema de capsuni:

  • 2 oua intregi
  • 4 Lg zahar
  • 450 g capsuni+3 Lg zahar
  • 400 ml frisca
  • 12 g gelatina

Crema de ciocolata:

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 70 ml frisca lichida

  Pt sirop:

  • apa
  • zahar
  • esenta vanilie

  Pt ornat:

  • 300 ml frisca
  • 1 gelatina de culoare rosie
  • 1 pahar de compot de cirese sau capsuni

Mod de preparare

Se face blatul si se coace. Rece, se taie in 3 parti orizontale egale. Daca vreti, puteti sa-l taiati in forma dorita, cifra 1 am facut eu (l-am copt in 2 tavi de cozonac).

Crema de vanilie:

Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa fierbinte.
Galbenusurile se pun impreuna cu zaharul+ 4 Lg de lapte + 2 Lg esenta vanilie pe baie de aburi pana se ingroasa.
Albusul se bate spuma, frisca se bate si se amesteca impreuna cu albusul ,se pune si crema de galbenusuri ,ciocolata alba topita si apoi gelatina  si esenta de vanilie.
Se pune o foaie de blat ,se insiropeaza cu apa ,zahar si esenta de vanilie, apoi se pune crema peste si  urmatoarea foaie de blat. Acest blat nu se insiropeaza!


Crema de ciocolata:

Peste acest blat se pune  crema de ciocolata: 200g ciocolata topita pe abur cu 70 ml frisca.

Crema de capsuni:

Ouale cu zaharul se pun pe baie de abur si se amesteca pana se ingroasa si apoi se lasa la racit.
Capsunii se mixeaza cu zaharul.
Frisca batuta se amesteca cu crema de oua ,cu pireul de capsuni  si cu gelatina hidratata in cateva lg de apa fierbinte.
Crema rezultata se pune peste foaia cu ciocolata, iar deasupra ultima foaie de blat.

Se da la rece pt 2 ore.

Ornarea:

Se orneaza deasupra cu gelatina, preparata dupa instructiunile de pe plic, iar pe margini, dupa imaginatie, cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort senzational" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu crema de branza si cirese amare - Bucataras Senzational

Postat de Dea_Dea

Tort cu crema de branza si cirese amare - Bucataras Senzational

BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile amestecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se...

Citeste continuarea

Tort 'senzational'

Postat de Poliana

Tort 'senzational'

Incepem cu crema de ciocolata alba. Ciocolata si smantana le topm la foc mic, omogenizam si dam la rece peste noapte. A doua zi le mixat bine de tot, pana obtinem o crema frumoasa, la care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2011, 14:16
La multi ani nepotelei tale!Multa,multa sanatate,ani multi si fericiti alaturi de cei dragi!
Tortul arata tare bine si cred ca e delicios,imi place
la 29.10.2011, 14:23
La multi ani Miriam !!! Cred ca si-a lins degetutele de la bunatatea ce i-ai facut-o....Bravo
la 29.10.2011, 14:49
Superb!! La multi ani sarbatoritei!!
la 29.10.2011, 14:51
La multi ani nepoatei! Sa fie sanatoasa!
la 29.10.2011, 14:52

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking