Tort Trinity Cream

Postat de Sidy in Torturi
26 Apr 2011 | 3103 vizualizari
Tort Trinity Cream

Ingrediente

  • -pentru blatul mare
  • 1 pliculet praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 5 oua
  • -pentru blatul mic
  • 1/2 pliculet praf copt
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa
  • 3 oua
  • -pentru crema 1
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 200 ml lapte dulce
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 g zahar praf
  • 8 galbenusuri
  • -pentru crema 2
  • 200 ml lapte
  • esenta fistic
  • 1 plic crema vanilie
  • -pentru ornat
  • inghetata
  • frisca
  • roll's-uri
  • bomboane
  • capsuni
  • 1 plic glazura alba-neagra
  • -pentru caramelizat
  • 1 lingura apa
  • 10 linguri zahar

Mod de preparare

Intr-o cratita mai inalta caramelizam zaharul avand grija sa nu-l ardem, sa nu capete o culoare inchisa. Dupa ce este topit , tapetam peretii cratitei cu zaharul cu miscari de rotatie a cratitei, avand mare grija sa nu ne ardem cu el.

Mixam galbenusurile cu zaharul si vanilia pina capata o culoare mai deschisa, apoi adaugam frisca si laptele mixand in continuare. Turnam compozitia in cratita tapetata cu zaharul caramelizat si dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C, pentru aproximativ 30 minute.

Intre timp preparam blatul, mixand bine de tot galbenusurile cu zaharul si apa pina isi dubleaza volumul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, treptata, lingura cu lingura. Dupa ce s-au omogenizat adaugam 1/2 din spuma de albusuri, amestecam cu grija sa se incorporeze albusurile apoi adaugam cealalta 1/2 si invartim cu grija. Rasturnam blatul peste crema ce se face in cuptor si mai lasam sa se coaca aproximativ 20-30 de minute pina e gata facut blatul.

La fel preparam si al doilea blat mic si il punem la copt intr-o forma mai mica.

Preparam si crema de vanilie conform instructiunilor de pe plic iar la sfarsit adaugam in ea putina esenta de fistic, care ii va schimba putin culoarea si ii va da un gust deosebit.

Blaturile scoase din cuptor le lasam sa se raceasca . Cel mare in cratita iar cel mic il scoatem pe un gratar. Bine ar fi ca blaturile sa se faca azi iar cremele si asamblarea a doua zi., fara a scoate cratita de pe blatul mare.

Trecem la asamblarea tortului. Blatul mare(cratita) il acoperim cu platoul pe care va fi servit si cu o miscare rapida il rasucim cu susul in jos, avand grija la siropul caramel ramas sa nu curga. Punem crema de vanilie cu fistic peste tort , adaugam blatul mic si in mijlocul lui adaugam crema ramasa.

Glazuram partea de sus a tortului cu glazura de ciocolata alba-neagra si apoi ornam tortul dupa preferinta. Eu am lasat putina crema cu care am uns lateralele tortului si am lipit apoi roll's-uri pe margine.Am ornat tortul cu bombonele colorate sa fie in pas cu sarbatoarea. La servit , la fiecare felie adaugam un glob de inghetata de capsuni , cate o capsuna si frisca batuta.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Trinity Cream" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort spirala cu cafea si mascarpone

Postat de Oana

Desert tort spirala cu cafea si mascarpone

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso. Amesteca faina cu cacaua si...

Citeste continuarea

Desert tort cu mascarpone si capsuni

Postat de mirela0911

Desert tort cu mascarpone si capsuni

Blatul:  Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ laptele si uleiul, apoi esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2011, 15:20
Offffffffff, cum arataaaa!
la 26.04.2011, 15:27
ce frumos arata
la 26.04.2011, 15:31
la 26.04.2011, 15:55
bravoooo
la 26.04.2011, 16:11

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking