Tort cu ciocolata si capsuni

Postat de irena in Torturi
31 Mar 2012 | 4259 vizualizari
Tort cu ciocolata si capsuni

Ingrediente

Blat :

  • 5 oua,
  • 5 linguri apa,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • vanilie.

Crema 1 :

  • 200 gr frisca,
  • 100 gr gem capsuni,
  • 100 gr capsuni.

Crema 2 :

  • mousse ciocolata: 2 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 150 gr ciocolata cu lapte,
  • 200 gr frisca.

Glazura :

  • 100 ml apa,
  • 100 ml smantana lichida,
  • 100 gr zahar,
  • 30 gr cacao,
  • 5 gr gelatina.

Sirop :

  • 150 ml cafea lichida sau ness combinata cu 50 -70 ml Irish cream.

Ornamente :

  • ciocolata rasa si fructe physalis.

Mod de preparare

Blat: Albusurile cu apa se bat foarte  bine pana isi tripleaza volumul,adaug zahar cate putin si bat pana se topeste zaharul,apoi adauga galbenusurile,vanilia si faina cernuta prin sita si amestec usor cu o lingura.Torn aluatul intr o forma cu diam de 25 cm ,unsa  cu unt si tapetata cu faina.Coc blatul ptr cca30-35 min, in cuptorul preincalzit la 150 C.Rastorn blatul pe un gratar si il lasa sa se raceasca,apoi il tai in 3 foi.

Crema 2- Mousse ciocolata : 2 albusuri le bat f bine cu 1 lingura zahar.Separat bat galbenusurile cu 1 lingura de zahar.Separat bat f bine smantana/frisca.Separat topesc ciocolata si cand se raceste adaug 50 ml cafea lichida calduta ,apoi adaug galbenusurile si amestec,adaug albusurile si amestec,apoi adaug frisca si amestec usor cu o lingura.

Crema 1- Frisca batuta bine o amestec cu gemul de capsuni si bucatele de capsuni proaspete.

Asez prima foaie de blat pe un carton invelit in folie de Al,de marimea blatului,pe un platou,asez inelul de tort,apoi insiropez blatul si adaug mousseul de ciocolata,adaug a 2 a foaie de blat ,insiropez si adaug crema cu capsuni,adaug ultima foaie de blat insiropez si apoi dau tortul la rece ptr cca 11/2ora.Scot inelul de tort,asez tortul, fara platou,pe un gratar si torn glazura.

Glazura : apa,smantana,zaharul,cacao le amestec ptr 10 min pe foc ,las sa se raceasca la temp 40 C si adaug gelatina hidratata in 5 linguri apa.Las glazura sa se raceasca aproximativ 1 ora si apoi o torn pe tort incepand de la mijloc catre exterior.

Las tortul la frigider cca 2 ore si apoi ornez.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni si ciocolata

Se pune ciocolata tăiată bucățele mici în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2012, 13:18
Felicitari!
la 31.03.2012, 13:22
super!
la 31.03.2012, 13:31
M i n u n a t!
la 31.03.2012, 13:36
foarte frumos tort
la 31.03.2012, 14:12
ce bun tre' sa fie !!! superb !!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking