Tort cu mousse de iaurt si fructe de padure

Postat de gabrielacuisine in Torturi
26 Ian 2014 | 21116 vizualizari
Tort cu mousse de iaurt si fructe de padure

V-am mai adus o reteta de tort, ca la noi curg torturile ca be banda :-)) Este cel mai racoros tort care l-am mancat vreodata! Poate am mai spus asa ceva despre anumite torturi ale mele, dar ca asta nu e nici unul! Parol! Are exact cantitatea de zahar care trebuie si suficiente fructe de padure incat sa-l faca nici prea acrisor nici prea dulce.

Ingrediente

  • Forma de 24 cm

Blat:

  • 4 oua
  • 1 varf de cutit cream of tartar (sau un praf de sare)
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri cu varf faina

Crema:

  • 400 ml iaurt natural (6% grasime)
  • 350 ml frisca (35% grasime)
  • 3 linguri cu varf zahar pudra
  • 20 gr gelatina granule

Jeleu fructe de padure:

  • 350 gr fructe de padure congelate (sau proaspete)
  • 4 linguri zahar tos
  • (se va lua din gelatina de la crema si se va adauga in piureul de fructe)

Pt. decorat:

  • 150 ml frisca
  • fulgi de cocos

Mod de preparare

Blat de pandispan:

  • Se separa albusurile de galbenusuri iar albusurile se bat spuma cu un varf de cutit cream of tartar (sau doar un praf de sare). Acest cream of tartar este o pudra alba care va ajuta ca albusurile sa se bata extraordinar de bine!
  • Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana la dizolvarea completa.
  • Adaugam apoi si galbenusurile pe rand, apoi, cu ajutorul unei spatule sau tel in forma de para, incorporam faina cu miscari de jos in sus ca sa nu iasa aerul din aluat.
  • Preincalzim cuptorul la 180ºC si coacem blatul (aprox. 15 -20 min) intr-o forma de tort cu diamentru 24 cm pe care am tapetat-o in prealabil cu hartie de copt.
  • Il lasam la racit pe un gratar si apoi il ytaiem in doua.

Jeleul de fructe de padure:

Punem intr-o craticioara fructele de padure impreuna cu zaharul si fierbem cca 10 min. la foc mic pana se dizolva zaharul. Lasam apoi fructele sa se raceasca putin apoi le pasam in blender. Le lasam deoparte pana pregatim crema de iaurt.

Crema:

  • Punem gelatina la hidratat in apa calduta (cat sa o acopere cu 2 degete). Dupa 10 min. o dizolvam pe baie de abur sau la microunde 30 de secunde.
  • Mixam frisca pana cand se intareste, dar nu mixati in exces pentru ca se poate taia! O mixati atat cat sa fie ferma!
  • Masuram iaurtul apoi vom pune in iaurt jumatate din cantitatea de gelatina dizolvata si omogenizam bine (gelatina si iaurtul trebuie sa aiba aceeasi temperatura!)
  • Restul de gelatina il punem in jeleul de fructe si omogenizam bine.
  • Amestecam frisca cu iaurtul (turnam treptat iaurt in frisca) apoi vom cerne cate o lingura de zahar pudra si amestecam dupa fiecare.
  • Turnam jumatate din cantitatea de jeleu in crema si o omogenizam cu acesta (crema va avea o culoare roz si un gust deosebit)
  • Intr-un inel detasabil special pentru torturi (sau forma cu inel si fund detasabil) vom pune primul blat peste care turnam jumatate din crema apoi jumatate din jeleul ramas si il intindem usor cu lingura prin crema sa faca irizatii.
  • Punem si cel de-al doilea blat si deasupra restul de crema cu jeleul ramas prin care tragem cu lingura ca si la primul strat.
  • Bagam tortul la frigider minim 4 ore ca sa se intareasca bine crema.
  • Blatul nu necesita insiropare deoarece este foarte pufos si usor.
  • Dupa ce timpul de racire s-a scurs, scoatem inelul detasabil cu grija (eventual tragem cu lama unui cutit pe margini ca sa se desprinda frumos, daca e nevoie, nivelam ulterior)
  • Ornam cu nuca de cocos pe margini iar deasupra eu am facut niste moate de frisca peste care am presarat inimioare de zahar, voi puteti sa il ornati cum va place mai mult!
  • Pofta buna! va asigur ca o sa aveti
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de iaurt si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Postat de momo121

Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Mod de preparare blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru...

Citeste continuarea

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2014, 18:42
Nu poate fi decat FIX pe gustul meu
la 26.01.2014, 18:45
ma gandeam eu! , nu stiu de ce nu am facut asemenea tort pana acum! ma declar super incantata! <3
la 26.01.2014, 18:47
la 26.01.2014, 18:50
la 26.01.2014, 18:53
arata delicios!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking