Confit de canard -pulpe de rata confiate

Postat de mihaelar63 in Rata
11 Noi 2019 | 3716 vizualizari
Confit de canard -pulpe de rata confiate

  Confit de canard, această specialitate din sud-vestul Franţei, ne arată una dintre cele mai vechi şi savuroase metode de conservare: bucăţelele raţă sunt întâi prăjite în untură şi apoi conservate.Bineinteles ca obisnuita curiozitate culinara m-a impins sa testez aceasta simpla metoda . Eu am folosit grasime proaspata de porc . Despre conservare ce sa vorbesc? Abia au ajuns pe o masea :D Cu siguranta ca voi mai prepara confit si cu alte ocazii .

Ingrediente

  • 2 pulpe rata
  • 200 gr untura proaspata de porc
  • 300 gr conopida
  • 50 gr branza Chedar
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • cimbru verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Pulpele de rata se curata si se spala bine.
  2. Carnea tebuie sa fie dfara umiditate, stergeti bine de excesul de apa.
  3. Sarati pulpele de rata si le puneti la prajit in untura, la foc mic.
  4. Eu le-am prajit cam 90 minute.
  5. Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu.
  6. Bicarbonatul de sodiu, pus in apa de fiert, va albi conopida si o va face mai usor digerabila.
  7. Scurgeti conopida de apa in care a fiert si o limpeziti cu apa rece.
  8. Buchetelele de conopida se sareaza si se razuiesc deasupra branza Chedar.
  9. Dati vasul 2 minute la grill cat sa se topeasca branza.
  10. Deasupra presarati cimbru verde.
  11. Serviti pulpele de rata confit foarte calde alaturi de conopida gratinata cu branza.
  12. Se poate face si un sos de portocale sau fructe. Noi nu prea consumam multe sosuri, asa ca am renuntat la el.

                 Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Confit de canard -pulpe de rata confiate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

Postat de mirela0911

Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

Se curata gutuile de coaja si casuta semintelor, apoi se feliaza in bucati potrivit de groase. Se pun intr-un vas cu apa si zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Eu am avut un piept de rata de...

Citeste continuarea

Rata cu portocale

Postat de simona72

Rata cu portocale

Ce trebuie sa stiti de la inceput este ca va trebuie timp pentru a face aceasta friptura super delicioasa, sa fiti mai mereu cu ochii pe cuptor, sa nu va grabiti si ca aveti de spalat tot cuptorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2019, 21:22
bune bune
la 11.11.2019, 21:22
bune caci facute de casa, eu le fac 2 h la cocota la cuptor cu grasime de rata
te pup
la 11.11.2019, 21:28
Mersi , Catalina !!! yahoo06.gif Cu proxima ocazie cred ca le voi face la crock -pot . Ma tenteaza si iepure confit .
la 11.11.2019, 21:42
la 11.11.2019, 22:02
Daniela , multumesc !! Stiu ca va place rata

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking