Piept de rata cu suc de portocale

Postat de Ksenya in Rata
8 Iun 2020 | 3472 vizualizari
Piept de rata cu suc de portocale

Un fel principal sofisticat pentru evenimente speciale. Pafumat si delicat, cucereste garantat si pe barbatul pretentios sau alintat, in cazul in care doriti sa-l surprindeti de ziua lui sau...rasfatati, nu ezitati si incercati cu reteta de mai jos ;)

Ingrediente

  • 400-500 g piept de rata
  • 30 g unt
  • 1 lingurita rasa zahar
  • Sucul de la o portocala mare
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Coaja de la portocala taiata fasii
  • 100 ml Grand Mariner
  • Sare dupa gust

Mod de preparare

Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine.

Pielea o crestam, dar nu prea adanc.

Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute.

Il scoatem intr un vas si-l lasam sa se odihneasca.

In grasimea ramasa, adaugam untul si zaharul, lasam 3 minute, apoi adaugam sucul de portocala, sucul de lamaie si coaja de portocala, amestecam si lasam sa dea cateva clocote. Stropim cu Grand Mariner si lasam sa evapore alcoolul.

Bucatile de carne se taie felii si se asezoneaza cu sosul format.

Se serveste cu piure de legume (pastarnac /telina) sau cu ce va place.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza cu carne de gasca

Postat de Dya

Varza cu carne de gasca

Spălăm foarte bine carnea şi o punem apoi la fiert, într-o oală de 5 litri. Adunăm spuma formată ori de câte ori este necesar. Tăiem varza fideluţă şi o...

Citeste continuarea

Piept de rata cu portocala si miere (Reteta video)

Postat de Papalapap

Piept de rata cu portocala si miere (Reteta video)

Ia portocala și, cu un curățător de legume, taie câteva fâșii din coajă (1) . Dacă prinzi și partea albă din interior, încearcă s-o îndepărtezi, fiindcă e...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2020, 18:16
Ce bine arată...!
la 08.06.2020, 18:43
Hmmm, reau și eu să fiu răsfățată în așa mod!
la 08.06.2020, 20:06
la 08.06.2020, 22:24
Bun!
la 08.06.2020, 23:35
Frumos mai arata

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking