Conglioni umplute cu tocanita de porc

Postat de panacris in Paste
20 Feb 2021 | 1191 vizualizari
Conglioni umplute cu tocanita de porc

Aveam tocănița, dar n-aveam garnitura! 🙁
După o revizie prin cămară, am găsit soluția 😉
Scoici umplute cu tocănița 😉 2 în 1 😉 un fel principal sau chiar o cină, consistentă! 😉
Spor și poftă bună! 😉

Ingrediente

  • Conglioni (paste intergale în formă de scoici uriașe) cca. 500 g,
  • Pulpă de porc cca, 500 g,
  • Praz 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 50 ml,
  • Roșii cherry cca. 300 g
  • Usturoi 4 căței,
  • Ardei roșii cca. 200 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Pasta de roșii cca. 200 g
  • Vin alb cca. 250 ml,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură.
  • Pentru topping:
  • Pasta de roșii arabiata cca. 350 ml,
  • Mozzarella rasă cca. 200 g.

Mod de preparare

Pulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul.

Prazul se curăță, taie rondele și se spală energic pentru a se îndepărta eventualul pământ dintre frunze. Roșiile se taie în sferturi, ardeii julien și usturoiul se curăță și mărunțește.

Într-un vas cu fundul gros se pune uleiul , apoi se adaugă rondelele de praz, ardeii, roșiile și usturoiul, se adaugă cca. 200 ml apă și se lasă la căli cca. 10 minute la foc mediu, semiacoperit.

Apoi se adaugă bucățelele de carne și se mai lasă la gătit cca. 5 minute, pâmă ce se rumenesc un picuț.

Se asezonează de sare, piper, foaie de dafin, boia, vin și pasta de roșii, se completează cu apă cât să acopere tocănița și se lasă la gătit cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit.

Între timp pastele se fierb în multă apă colocotită cu puțină sare, cca. 8 minute sau conform inidcațiilor de pe ambalaj! 😉

Pastele se scurg, apoi se așează într-un vas termorezistent sau o tavă încăpătoare.

În fiecare cochilie se pune câte o lingură de tocăniță, apoi se presară sosul de roșii arabiata și mozzarella rasă, pe toată suprafața și se pune la gătit în cuptorul preîncins cca. 40 minute la foc mediu, acoperit.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conglioni umplute cu tocanita de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate

Postat de Corina33

Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate

Pentru sosul pesto: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza aprox. 1 minut. Se fierb pastele in 3 litri de apa cu sare circa 3-4 minute. In alta craticioara se pune la fiert...

Citeste continuarea

Ravioli cu ciuperci si afumatura

Postat de oanapl

Ravioli cu ciuperci si afumatura

Taie carnea afumată cubulețe mici și o călești în uleiul încins. Adaugi usturoiul tăiat feliuțe. Speli ciupercile și le tai mărunt, le adaugi peste afumătură. Speli...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2021, 19:21
la 20.02.2021, 19:21
la 20.02.2021, 20:05
la 20.02.2021, 20:07
la 20.02.2021, 21:11

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking