Ingrediente
- 1 conopida de cca 350 gr.
- maioneza de casa preparata din: 1 galbenus crud, galbenusul de la un ou fiert,1 lingura mustar iute,sare si piper macinat dupa gust, ulei de floarea soarelui cca 150 ml
- 1 legatura patrunjel verde proaspat tocat
Mod de preparare
Spalam conopida sub jet de apa rece, apoi o punem la fiert in apa cu sare.
Lasam sa fiarba la foc potrivit pana patrunde usor furculita in ea.
Intre timp preparam maioneza: zdrobim cu o furculita galbenusul de la oul fiert, adaugam galbenusul crud, apoi amestecam cu lingura de lemn in timp ce incorporam in fir subtire uleiul de floarea soarelui. Adaugam sare si piper dupa gust iar la final 1 lingura mustar iute.
Conopida se lasa la scurs si la racit, apoi se toaca marunt si se amesteca cu maioneza si la final adaugam 1 legatura de patrunjel verde proaspat tocat.
Se serveste unsa pe felii de paine prajita, daca va place mai picanta se adauga rondele subtiri de ardei iute ... un deliciu!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza si patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|