Ingrediente
- 300-400 g conopida
- 1/2 conserva naut
- 1/2 cutie rosii in bulion
- 2 morcov mare
- 1/2 ardei rosu
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 2 lg ulei
- patrunjel verde
Mod de preparare
Pui conopida desfacuta buchetele la fiert.
Razi morcovul, tai ardeiul suvite scurte si subtiri si le pui la calit 2-3 minute in 2 linguri de ulei.
Pui peste ele rosiile (le pasam cu o furculita daca folosim rosii in bulion), adaugi sare si piper, dupa gust, si lasi sa fiarba cca 5 minute. La sfarsit, adaugi putin patrunjel tocat.
Pui conopida fiarta si nautul intr-un vas care merge la cuptor si torni peste ele sosul de rosii.
Dai la cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru circa 25-30 de minute.
Poti rade si ceva branza/cascaval deasupra, daca nu tii post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu naut si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|