Conopidă cu sos de brânză

Postat de diaconta in Mancaruri de legume
17 Noi 2012 | 6117 vizualizari
Conopidă cu sos de brânză

Nu sunt mulţi cei ce iubesc conopida,asta pentru că are un gust fad.Eu cred însă că în anumite combinaţii poate fi foarte gustoasă,de aceea am preferat să-i pun un sos cu mai multe feluri de brânză ,nişte cârnăciori picanţi şi s-o condimentez ceva mai mult.

Ingrediente

  • O conopida (400 gr)
  • 50 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 200 ml iaurt
  • Telemea,mozzarella,brânza topita
  • Cascaval si parmezan
  • Cârnaciori picanţi
  • Sare,piper,nucşoara
  • Marar verde

Mod de preparare

Conopida am desfacut-o buchetele si am fiert-o în apa cu sare.

Cârnaciori i-am prajit putin.

Untul l-am topit într-o tigaie,am adaugat faina ,am lasat sa se prajeasca putin,apoi am pus laptele si am amestecat continuu.Am fiert sosul pana se îngroasa .Am pus si iaurtul,am condimenteat,apoi am pus si cele trei feluri de branza ,telemeaua razuita,iar mozzarella si branza topita bucatele.

La urma si mararul verde.Mie-mi place mult marar la conopida.

Intr-un vas de ceramica am pus un strat de sos,am asezat conopida si carnaciorii,am acoperit cu sos,am razuit cascaval si parmezan si am pus totul la cuptor pâna s-a rumenit frumos.

 

 

 Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopidă cu sos de brânză" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

Postat de simona72

Conopida gratinata cu sos "verde" din brocolii si branza cu mucegai albastru

Se curata conopida in buchetele si se fierbe la stimer aproximativ 20 minute, pana se inmoaie. Se aseaza intr-un vas termorezistent, se pudreaza cu sare, fulgi de chili rasniti si cimbru uscat....

Citeste continuarea

Conopida cu sos de branza si mustar

Postat de Irina

Conopida cu sos de branza si mustar

Dragilor, daca va strambati cand vine vorba de conopida, v-as aminti cat de benefic e consumul ei pentru organism. Detoxifiant, bun anticancerigen, antireumatic, energizant...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2012, 22:52
foarte buna trebuie sa fie!
la 17.11.2012, 22:52
Ce preparar bun cred ca este
la 17.11.2012, 22:53
eu nici nu stiu ce caut aici de fapt
la 17.11.2012, 22:54
Noi ne hlizim de zor si Dia vine cu papa bun
la 17.11.2012, 22:55
buna buna

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking