Ingrediente
- conopida, 1 kg
- sare
- unt pentru uns forma
- sos bechamel : 60 gr unt, 80 gr faina, 600 gr lapte
- 2 oua
- patrunjel
- 200 gr parmezan
- piper
- nucsoara macinata, 1 lingurita
Mod de preparare
Se spala bine conopida, se rupe in buchetele si se lasa 30 minute in apa rece. Se schimba apa, adaugam sare si o punem la fiert 10-15 minute. Nu trebuie lasata foarte mult, astfel incat buchetelele sa ramana intregi. Se scoate intr-o sita si se lasa la scurs.
Prepararea sosului bechamel : Se lasa untul la topit la foc mic.Adaugam faina dintr-o data si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.Eu folosesc de obicei telul, ma descurc mai bine decat cu lingura.Adaugam treptat laptele fierbinte pana la inglobarea totala a acestuia.
Adaugam parmezanul ras, pastrand 2-3 linguri pentru deasupra.Ungem un vas cu unt ( eu am folosit o forma de 15*30 cm ) si presaram pesmet.
Asezam buchetelele de conopida.
Turnam sosul caldut ( in care am adaugat patrunjelul tocat ....a fost o optine de moment de aceea nu apare in poza ) si presaram parmezanul ramas.
Dam la cuptorul preincalzit pana se formeaza o crusta aurie. Se serveste calda!
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|