Conopida gratinata

Postat de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri
25 Sep 2015 | 4692 vizualizari
Conopida   gratinata

Vazut si placut un clip video pe Facebook Bucatras [ clipul de pe un site strain ] . Am reprodus reteta din amintire si dupa gustul meu . Reteta este perfectibila , se pot aduce imbunatatiri . data viitoare voi prepara un sos besamel pe care-l voi introduce si intre buchetelele de conopida .

Ingrediente

  • 1 conopida potrivita -1 kg
  • 200 gr sunca Praga afumata
  • 200 gr cascaval MleKadam[ se topeste foarte frumos ]
  • 200 gr smantana
  • 200 gr cascaval razuit pentru gratin
  • 2 linguri hrean razuit
  • 4 rosii
  • 1 praz verde
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 lingurita cimbru verde
  • patrunjel verde
  • ulei [ eu am avut spray cu pulverizator}
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare .
  2. Spalati si curatati legumele .
  3. Taiati bastonase de 5 cm lungime cascavalul , sunca , ardeiul rosu si frunzulite verzi de la praz .
  4. Sarati, piparati si pulverizati ulei peste conopida .
  5. Impanati conopida introducand intre buchetele bastonasele pregatite anterior .
  6. Transferati conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt
  7. Amestecati smantana cu hrean razuit.
  8. Cu ajutorul unei pensule de silicon Aplicati smantana pe conopida .
  9. Presarati deasupra cimbrul verde tocat si cascavalul  razuit .Dati la cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute pentru gratinare .
  10.  Preparatul este gata cand incepe sa prinda crusta .
  11. Serviti conopida gratinata calda presarata cu patrunjel verde si cubulete de ardei , insotita de rosii si praz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Postat de oanapl

Conopida cu carne de pui, gratinate la cuptor

Tai pulpele de pui în cubulețe și le pui la prăjit la foc iute. Le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat și boia de ardei afumată. Le întorci pe toate părțile și...

Citeste continuarea

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Postat de andaoana

Conopida gratinata cu sos de patrunjel

Conopida am desfacut-o buchetele si am tinut-o in apa rece cu o lingurita de bicarbonate cam o jumate de ora . Pe foc am pus o oala de 3 l cu apa sa fioarba. Cand apa a inceput sa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 25.09.2015, 22:24
conopida nu prea
la 25.09.2015, 22:28
Motane , atunci prepara cu varza
la 25.09.2015, 22:35
in seara asta am facut si eu ceva bun cu conopida Imi place mult conopida!
la 25.09.2015, 22:41
No,am scris si nu stiu ce am facut cu comentariul ))))
Ziceam ca arata intr-un mare fel.
Imi place ideea cu hreanul,o sa incerc si eu,mai ales ca trebuie condimentata mai bine conopida ca sa fie gustoasa.
Totusi nu prea e de dieta cu 400 g cascaval ))))
Sigur o sa incerc si eu
la 25.09.2015, 22:44
Imi place mult, dar fara hrean minunate culori!:!x

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking