Ingrediente
- 1 conopida potrivita -1 kg
- 200 gr sunca Praga afumata
- 200 gr cascaval MleKadam[ se topeste foarte frumos ]
- 200 gr smantana
- 200 gr cascaval razuit pentru gratin
- 2 linguri hrean razuit
- 4 rosii
- 1 praz verde
- 1 ardei Kapia rosu
- 1 lingurita cimbru verde
- patrunjel verde
- ulei [ eu am avut spray cu pulverizator}
- sare
- piper
Mod de preparare
- Conopida se fierbe in apa cu sare 10 minute . Aveti grija sa nu fie prea fiarta . in acest caz buchetelele se desfac prea tare .
- Spalati si curatati legumele .
- Taiati bastonase de 5 cm lungime cascavalul , sunca , ardeiul rosu si frunzulite verzi de la praz .
- Sarati, piparati si pulverizati ulei peste conopida .
- Impanati conopida introducand intre buchetele bastonasele pregatite anterior .
- Transferati conopida pe o tava tapetata cu hartie de copt
- Amestecati smantana cu hrean razuit.
- Cu ajutorul unei pensule de silicon Aplicati smantana pe conopida .
- Presarati deasupra cimbrul verde tocat si cascavalul razuit .Dati la cuptorul preincalzit timp de 15-20 minute pentru gratinare .
- Preparatul este gata cand incepe sa prinda crusta .
- Serviti conopida gratinata calda presarata cu patrunjel verde si cubulete de ardei , insotita de rosii si praz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|