Ingrediente
- 300 grame de conopidă proaspătă
- 2-3 linguri de smântână grasă
- 2 ouă
- 2 linguri de pesmet
- 50 grame de cașcaval răzuit
- unt pentru uns tava
- sare
- piper
Mod de preparare
Conopida se spală, se scurge de apă și se desface în buchețele.
Se unge cu unt tava în care se va face conopida gratinată și se presară uniform o lingură de pesmet.
Se așează în tavă buchețelele de conopidă și se presară, de asemenea. peste ele încă o lingură de pesmet.
Se bat bine ouăle, se adaugă smântâna, sarea, piperul, se amestecă până se uniformizează, iar sosul format se toarnă in tavă, peste buchețelele de conopidă, având grijă să fie acoperită toată suprafața.
Deasupra se rade cașcaval, prin răzătoarea mare și apoi se dă tava la cuptor la foc mediu, pentru 15-20 de minute.
Când cașcavalul este rumenit, se scoate tava din cuptor, se porționează și poate fi deja servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|