Ingrediente
- 1 conopida
- 8-10 felii subțiri bacon afumat
- cascaval ras
Pentru sosul béchamel:
- 2 linguri faina
- 400 ml de lapte
- 20gr unt (sau margarina)
- 1 cățel de usturoi (opțional)
- 1 lingura cascaval ras
- sare și piper
- 2 lingurite de curry
Mod de preparare
Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece cu otet.
Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.
O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte cu sare pentru 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana un pic crocante).
Preparati sosul béchamel:
Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.
Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel. Adaugati usturoiul tocat.
Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare și piper.
La sfârșit se adaugă cascavalul ras, pudra de curry și se ia de pe foc..
Infasurati buchetelele de conopida in bacon.
Intr-o tava unsa varsati sosul cu curry si depuneti conopida.
Presarati un pic de cascaval ras. Dati la cuptor la 220° C pentru 15 min.
Serviti cald.
Pofta Buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu curry si bacon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|