Ingrediente
- Ingrediente Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
- 1 kg ardei capia/gogosari
- 1 kg rosii
- 50 g de unt
- sare, piper
- telemea veche
Mod de preparare
Cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari.
Topeste untul intr-o tigaie si adauga bucatile de gogosari. Daca preferi, poti folosi ulei la mancare, asa cum se pregateste de obicei piperchi. Dar, dupa parerea mea, untul ii da mai multa savoare mancarii, plus ca are si o densitate calorica mai mica decat a uleiului vegetal. ;)
Curata rosiile de coaja si taie-le tot in bucati mari. Le pui in tigaie peste gogosari, cand acestia sunt usor rumeni. Condimenteaza cu sare si piper.
Lasa la fiert cat sa se inmoaie rosiile, apoi pune mancarea la cuptor inca 45 min la foc moale.
La final pune branza sfaramata peste mancare, presara si putina verdeata si poti trece la masa.
Ceea ce am facut si noi, ca prea buna mancarica am gatit.
Daca mai ai rabdare, Exarhu recomanda sa se manance mancarica de gogosari si rosii a doua zi, rece.
Serviti cu paine de casa. Recomandam si tocanita de ardei sau tocanita de ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|