Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Postat de Bucataras in Mancaruri de legume
18 Oct 2019 | 19736 vizualizari
Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii Piperchi targasiti este o mancare de ardei prajiti (piperchi = ardei, targasiti = prajiti) cu rosii si cu branza, care se prepara in bucatariile machidonilor si pentru care iti trebuie doar cateva ingrediente: ardei, rosii coapte si o branza buna. Eu m-am inspirat din reteta lui Razvan Exarhu de Piperchi, pregatita cu gogosari, care sunt mult mai gustosi decat ardeii grasi sau capia. 

Ingrediente

  • Ingrediente Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii
  • 1 kg ardei capia/gogosari
  • 1 kg rosii
  • 50 g de unt
  • sare, piper
  • telemea veche

Mod de preparare

Cum se prepara Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii

Spala gogosarii si curata-i de cotor si seminte, apoi taie-i in bucati mari.

Topeste untul intr-o tigaie si adauga bucatile de gogosari. Daca preferi, poti folosi ulei la mancare, asa cum se pregateste de obicei piperchi. Dar, dupa parerea mea, untul ii da mai multa savoare mancarii, plus ca are si o densitate calorica mai mica decat a uleiului vegetal. ;)

Curata rosiile de coaja si taie-le tot in bucati mari. Le pui in tigaie peste gogosari, cand acestia sunt usor rumeni. Condimenteaza cu sare si piper.

Lasa la fiert cat sa se inmoaie rosiile, apoi pune mancarea la cuptor inca 45 min la foc moale.

La final pune branza sfaramata peste mancare, presara si putina verdeata si poti trece la masa.

Ceea ce am facut si noi, ca prea buna mancarica am gatit.

Daca mai ai rabdare, Exarhu recomanda sa se manance mancarica de gogosari si rosii a doua zi, rece.

Serviti cu paine de casa. Recomandam si tocanita de ardei sau tocanita de ciuperci


Daca ti-a placut reteta noastra "Piperchi targasiti mancare traditionala aromana de ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Fasole alba si rosie cu bacon

Postat de rocsi_1612

Fasole alba si rosie cu bacon

Morcovul si radacina de patrunjel, le decojiti si le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa verde o taiati rondele. Fasolea alba si rosie le scurgeti bine de zeama. Intr-o cratita...

Citeste continuarea

Ciulama de hribi

Postat de oanapl

Ciulama de hribi

Intr-o oala pui apa cu sare, o dai in clocot si pui la oparit hribii cu doi catei de usturoi si lasi la fiert 5 minute. (Cateii de usturoi se pun pentru a verifica daca sunt comestibile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2019, 09:55
Uite la el a venit cu piperniciti din astia, ceva mai mare n-ai gasit...
la 18.10.2019, 10:06
interesanta reteta!
la 18.10.2019, 10:58
la 18.10.2019, 11:37
la 18.10.2019, 11:55
Cred că mi-ar plăcea...

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking