Ingrediente
- Pentru conopida:
- 600 gr conopida
- 200 gr cascaval
- 200 ml lapte
- 50 gr unt
- 2 oua
- 100 gr faina
- 120 gr pesmet
- 20 gr sare
- 2 gr piper
- Pentru parjoale:
- 500 gr piept de pui
- 2 oua
- 20 ge smantana
- 3 felii de paine inmuiate in apa
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
Conopida se curata de cotor si frunze, apoi se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurge de apa si se lasa la racit. Intre timp se face sosul si anume se dizolva faina in untul topit , turnand incet lapte si amestecand cu telul sa nu se faca boti. Sosul rezultat se fierbe pana se ingroasa.
In alt castron se sparg ouale si se amesteca cu sosul , sos pe care il lasam putin sa se raceasca. Se pune sare si piper dupa gust.
Intr-un vas de yena se unge cu unt se presara pesmet si se aseaza buchetele de conopida. Se adauga sosul bechamel, se mai adauga pesmet deasupra si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate se presara cascaval ras deasupra si se mai da 10 minute la gratinat.
Pentru parjoale se spala pieptul de pui, se taie in bucati si se trece prim masina de tocat carne de 2 ori, impreuna cu painea inmuiata in apa.
Se adauga smantana, sarea piperul si ouale si se amesteca bine.
Pasta de carne se portioneaza in bucati de marimea dorita, se dau prin pesmet apoi se rumenesc usor pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins.
Cele doua preparate se servesc impreuna sau separat dupa gustul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata, cu parjoale de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|