Conopida gratinata, cu parjoale de pui

Postat de trifadalia in Pui
5 Dec 2021 | 2086 vizualizari
Conopida gratinata, cu parjoale de pui

Buchetele de conopida bogate in savoare, bine ambalate in sos fin cu lapte si unt, arome de cascaval  sunt perfecte pentru o masa in familie, alaturi de parjoalele calde modovenesti sau din orice alta zona te face sa le mananci . 

Ingrediente

  • Pentru conopida:
  • 600 gr conopida
  • 200 gr cascaval
  • 200 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 120 gr pesmet
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper
  • Pentru parjoale:
  • 500 gr piept de pui
  • 2 oua
  • 20 ge smantana
  • 3 felii de paine inmuiate in apa
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Conopida se curata de cotor si frunze, apoi se pune la fiert in apa cu sare pentru 10 minute. Se scurge de apa si se lasa la racit. Intre timp se face sosul si anume se dizolva faina in untul topit , turnand incet lapte si amestecand cu telul sa nu se faca boti. Sosul rezultat se fierbe pana se ingroasa. 

In alt castron se sparg ouale si se amesteca cu sosul , sos pe care il lasam putin sa se raceasca. Se pune sare si piper dupa gust.

Intr-un vas de yena se unge cu unt se presara pesmet si se aseaza buchetele de conopida. Se adauga sosul bechamel, se mai adauga pesmet deasupra si se da la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate se presara cascaval ras deasupra si se mai da 10 minute la gratinat. 

Pentru parjoale se spala pieptul de pui, se taie in bucati si se trece prim masina de tocat carne de 2 ori, impreuna cu painea inmuiata in apa. 

Se adauga smantana, sarea piperul si ouale si se amesteca bine. 

Pasta de carne se portioneaza in bucati de marimea dorita, se dau prin pesmet  apoi se rumenesc usor pe ambele parti intr-o tigaie cu ulei incins. 

Cele doua preparate se servesc impreuna sau separat dupa gustul fiecaruia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata, cu parjoale de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui Valdostana cu ciuperci

Postat de mihaelar63

 Pui Valdostana  cu ciuperci

 Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ]. Feliati sunca si cascavalul . Rosiile se spala si se feliaza Curati , spalati si tocati marunt ceapa si...

Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de pui

Postat de MotanLaOale

Ardei umpluti cu carne de pui

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nervuri si se cresteaza cu cutitul in cruce la capat (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2021, 10:44
la 06.12.2021, 10:45
la 06.12.2021, 12:55
la 06.12.2021, 15:13
la 06.12.2021, 17:27

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking