Flan cu ciuperci si pui

Postat de Lia1 in Pui
17 Noi 2013 | 5291 vizualizari
Flan cu ciuperci si pui

Daca n-as fi preparat mai inainte Quiche Alsacienne n-as fi stiut cum sa imbogatesc gustul flanului. Am pornit de la o reteta lalena.ro de Flan cu ciuperci pe care am modificat-o. I-am adaugat ca la Quiche pastrama de pui (sunculita afumata sau bacon, kaizer, etc.), am inlocuit total cascavalul cu branza de capra iar ca metoda de preparare, in loc sa asez neprelucrate legumele in tava peste care sa torn aluatul, le-am pregatit dupa metoda de la Quiche pentru un gust mai savuros si zic eu ca n-am gresit. Daca va grabiti puteti sa le asezati crude in tava dar n-am probat gustul. Precizez ca aluatul este de clatita turnat de 2-3 cm cat sa cuprinda legumele si este un aluat umed (a doua zi e consistent, mai ferm), nu are legatura cu Quiche. Nu stiu daca este pe placul tuturor, eu n-am obiectii, avantajul este si acela ca se face repede. Eu am riscat si am asezat in tava de pizza, a crescut peste borduri dar nu s-a revarsat. Este bine daca aveti o tava cu pereti mai inalti, poate fi si rectangulara ca forma.

Ingrediente

  • 100 gr pastrama de pui (mai buna afumata) sau sunculita afumata, bacon, kaizer, etc.
  • Ceapa rosie-1 buc
  • Ciuperci albe proaspete-150 g
  • Branza de capra sau cascaval-100 g
  • Oua-4 buc
  • Lapte-500 ml
  • Faina-200 g
  • Sare, piper-1 lingurite
  • nucsoara (un varf)-optional

Mod de preparare

Intr-o tigaie (fara adaos de grasime) prajiti sunculita la foc mic pana devine crocanta.
Scoateti-o pe servetele de bucatarie sa se scurga excesul de grasime.
Caliti ceapa taiata julienne fara a o arde.Taiati felii ciupercile.Radeti branza.
Formati aluatul ca la clatite: bateti bine ouale si amestecati cu faina, sare, piper si nucsoara (optional). In ordinea asta am observat ca pot evita formarea cocoloaselor.
Mai alternati pe parcurs cu lapte rece amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
Pregatiti o tava ca de tarta cu pereti de minim 4cm inaltime sau tava rectangulara de maxim 30 cm latura.
Pe fundul tavii si laterale am pus hartie de copt unsa cu ulei. Tavile din silicon nu necesita un astfel de tratament.
Ca sa taiati hartia perfect rotunda procedati astfel:
taiati un patrat cat diametrul cercului (36-38m ca sa urce si pe pereti), pliati pe jumatate si tot asa pana obtineti un triunghi ca in poza.
Taiati drept capatul lat pe dimensiunea medianei celei mai mici. Cand desfasurati, aveti un cerc perfect.
Ungeti peretii oalei cu ulei si asezati hartia. Eu am mai uns putin si hartia ca se cam lipeste altfel. De hartie nu s-a lipit deloc.
Preincalziti cuptorul la 200grd.
Asezati in tava ceapa, apoi branza, apoi carnea si turnati aluatul foarte incet ca sa nu faca gaura in ingrediente.
Dati la cuptor, la 200C, pentru 35-40 minute, mai lasati daca nu este rumenita. Se umfla dar imediat ce o scoateti din cuptor se lasa, este in regula sa se comporte asa.
Scoateti pe un platou. Este buna si rece, nu numai calda.
Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu ciuperci si pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Drob din piept de pui cu verdeata

Postat de oanapl

Drob din piept de pui cu verdeata

Speli legaturile de marar si patrunjel si le toci marunt.  Pieptul de pui spalat, il pui la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand a fiert, il scoti si il lasi sa se raceasca, apoi il...

Citeste continuarea

Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

Postat de oanapl

Cartofi cu carne de pui, gratinati la cuptor

Tai pulpele de pui în cubulețe, le condimentezi cu sare, piper negru proaspăt măcinat, usturoi granulat și boia dulce de ardei. Stropești cu ulei de măsline și amesteci bine cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2013, 10:27
arata grozav
la 17.11.2013, 10:34
la 17.11.2013, 10:46
mmm ce bine arata!
la 17.11.2013, 10:47
la 17.11.2013, 11:02

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking