Conopida gratinata cu sos de broccoli

Postat de andaoana in Mancaruri de legume
13 Mai 2016 | 3790 vizualizari
Conopida gratinata cu sos de broccoli

Daca va plac mancarurile usoare si delicioase , si daca va plac legumele din familia cruciferelor aceasta este o reteta foarte buna . Broccoli este legume din familia cruciferelor care ofera cele mai multe beneficii organizmului uman. Desi unii il iubesc (eu si fetita mea), iar altii il urasc el ramana reprezentantul de frunte al familiei din care mai fac parte conopida, napii, guliile, varza etc. Familia cruciferelor numara peste 3700 de specii . Reteta se poate prepara cu smantana grasa si cascaval , sau cu carne dar eu am optat pentru o smantana vegetala iar deasupra am razuit putin parmezan.

Ingrediente

  • -1 broccoli (aprox 500 gr)
  • -1 conopida (aprox 500-700gr)
  • -1 cubulet unt (15 gr)
  • -50 gr parmezan
  • -200 ml smantana vegetala
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita seminte chimen macinate
  • -frunze proaspete de brocoli si patrunjel

Mod de preparare

Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu).

Pe foc punem in doua vase apa la fiert. Cand fierbe apa punem sare. Intr-un vas punem conopida in celalalt brocoli .

Brocolii trebuie lasat sa fiarba putin, cam 3 minute ii ajunge si  strecuram .

Conopida o lasam la fiert pana se inmoaie usor, o scurgem de apa.

Intr-un vas de yena am asezat conopida, iar peste ea am pus bucatele de unt. Acesta in timpul gatirii la cuptor se va topi si va intra printre conopida.

Broccoli il facem pasta impreuna cu smantana vegetala si semintele de chimen cu ajutorul unui blender. Asezam cu sare si piper si turnam peste conopida.

Punem vasul in cuptorul incins la 180 grade si lasam cam 15 minute . Dupa cele 15 minute punem deasupra parmezanul razuit si mai dam la cuptor inca 10 minute.

Presaram deasupra patrunjel verde si busuioc si servim cu drag.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata cu sos de broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie

Postat de ladydi

Piept de rata cu piure de conopida si broccoli, conopida gratinata si sos de rodie

Spalam pieptul si pulpele de rata si taiem pieptul in doua. Stergem carnea cu servetele, incingem o tigaie fara ulei si punem carnea cu pielea in jos. O lasam cca 5 minute, o intoarcem si o mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2016, 12:25
Imi place mie mult !!! Am crezut ca ai decorat cu busuioc
la 13.05.2016, 12:26
Wowwww
la 13.05.2016, 12:27
la 13.05.2016, 12:46
la 13.05.2016, 13:09
Cred ca a fost delicioasa

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking