Ingrediente
- 1 conopida
- 2-3 oua
- 150 gr branza de capra sau telemea
- 2 linguri smantana
- sare si piper dupa gust
- 1-2 linguri ulei de masline
- 100 gr piept de porc crud uscat
- 1-2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare
Conopida se spala si se desface buchetele. Eu am fiert-o la aburi, voi o puteti fierbe in apa daca nu aveti un steamer. Se fierbe 15-20 minute pana devine moale. Se scoate din steamer, se pune intr-o tigaie incapatoare sau wok, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se stropeste cu putin ulei de masline.
Cat timp a fiert conopida, am batut ouale cu un praf de sare, am adaugat branza data pe razatoarea cu gauri mari si smantana. Feliutele de piept le-am taiat in bucati si le-am pus peste conopida fiarta la aburi. Am turnat si amestecul de oua cu branza, am pus capac si am lasat 5-10 minute la foc mic. Am luat capacul de pe wok, am dat focul putin mai tare si am mai lasat 5 minute sa se rumeneasca. Cand a fost gata am pus patrunjel tocat marunt si am servit alaturi de o salata de cruditati.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la aburi cu oua si branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|