Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta

Postat de mihaelamiky1992 in Mancaruri de legume
6 Iun 2014 | 10732 vizualizari
Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta

O reteta simpla si gustoasa care poate fi pregatita atat la pranz cat si la cina. Merita incercata :)

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 150 gr pancetta (bacon)
  • 150 gr telemea
  • 2 oua
  • 100 ml smantana
  • sare si piper

BESCIAMELLA:

  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 400 ml lapte
  • un praf de sare

Mod de preparare

Fierbem conopida in apa cu sare timp de 10 minute (nu trebuie sa fie prea fiarta) dupa care o dam la racit. Intre timp pregatim besciamella.

BESCIAMELLA:

- topim untul intr-o cratita;

- adaugam faina treptat amestecand bine avand grija sa nu se formeze cocoloase;

- apoi adaugam laptele caldut putin cate putin;

- lasam totul sa fiarba amestecand continu timp de 5-6 minute, iar la sfarsit adaugam praful de sare.

Dupa ce conopida s-a racit, o punem intr-o tava tapetata cu hartie, adaugam pancetta, branza telemea taiata cubulete, besciamella si ouale batute cu smanatana, iar deasupra am presurat putin sare si piper dupa gust.

Dam tava la cuptor (180°-200°) timp de 30 de minute.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida la cuptor cu besciamella si pancetta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Evantai cu legume

Postat de caroline

Evantai cu legume

1.    Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii feliem in felii rotunde potrivite ca si grosime. Dovleceii ii spalam, ii taiem la capete apoi feliem la fel ca si cartofii in felii ....

Citeste continuarea

Chiftelute de dovlecei cu quinoa

Postat de andaoana

Chiftelute de dovlecei cu quinoa

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Ii presaram cu sare (nu foarte multa ) si ii lasam sa stea cam 30 minute . Ceapa, usturoiul si mararul le curatam si le spalam bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.06.2014, 12:11
la 06.06.2014, 12:16
la 06.06.2014, 12:46
la 06.06.2014, 12:46
la 06.06.2014, 12:47
o bunatate

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking