Ingrediente
- 4 kg conopida
- 2 radacini hrean
- 2-3 morcovi (optional)
- 2 l apa
- 1 l otet
- o cana cu zahar (cana de 250 ml)
- 3 linguri cu varf sare de muraturi
- o lingura piper boabe
- 6-7 frunze de dafin
Mod de preparare
Conopida se desface in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare.
Morcovul se curata se spala si se taie rondele.
Hreanul se curata se spala si se taie betisoare.
Se asaza conopida in borcane (eu am folosit un borcan de 3 l si doua borcane a cate1,5 l), se pun rondele de morcov si betisoare de hrean.
Intr-o oala pe foc se pun apa si otetul la fiert. Se adauga sarea, zaharul, frunzele de dafin si piperul.
Se toarna fierbinte cu polonicul peste conopida, in borcane. Se pun si frunzele de dafin si piperul in borcane.
Se inchid borcanele cu capace, se lasa la racit, apoi se depoziteaza in camara sau pivnita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida murata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|